Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

I Zadar na listi HMD-a

Autor: Goran Bujić

16.01.2009. 23:00
I Zadar na listi HMD-a


Veliku kulturnu manifestaciju hrvatskih muzeja “Noć muzeja” priprema Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji sa 70-tak hrvatskih muzeja, za 30. siječnja od 18 sati do 01 sat. Bogati programi u “Noći muzeja” bit će realizirani u muzejima i galerijama hrvatskih gradova – u Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku, Dvoru Trakošćan, Đakovu, Gornjoj Stubici, Gospiću, Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Opatiji, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Samoboru, Slavonskom Brodu, Splitu, Umagu, Vidu Metković, Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.
U prošlogodišnjoj “Noći muzeja” zabilježeno je više od 100.000 posjeta atraktivnim programima hrvatskih muzeja. Za program ‘Noć muzeja’ Hrvatsko muzejsko društvo proglašeno je najboljim natjecateljem na ‘Danima kreativnosti i inovativnosti 08.’, u kategoriji “kreativni i inovativni proizvodni programi ili proizvodi”. Interes publike za ovogodišnju ‘Noć muzeja’ je izniman i potvrđuje tezu o značenju hrvatskih muzeja za ukupnu kulturno-turističku ponudu.
Uvjereni smo da će ovogodišnji programi izazvati veliku pozornost publike i doprinijeti uspjehu iznimno atraktivnih, edukativnih, ali i zabavnih programa koje su pripremili hrvatski muzeji. Očekuje se velika posjećenost, a napominjemo da je u sve muzeje tijekom “Noći muzeja” ulaz slobodan.