Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Novi rok kraj siječnja

Autor:

16.01.2009. 23:00
Novi rok kraj siječnja

Foto: Adam VIDAS



Zbog iznimno lošeg vremena i obilnih oborina uzvođači su imali probleme sa sustavom odvodnje te su od nadzora zatražili prolongiranje rokova. Nadzor je taj koji procjenjuje je li traženo produljenje rokova opravdano te odobrava novi rok


Obnova i rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, područnog objekta odgojno-obrazovne ustanove “Radost” još uvijek je u tijeku, a prema riječima Branke Radman, pročelnice za školstvo u Gradu Zadru, svoj bi epilog konačno trebala dočekati već krajem ovog mjeseca.
Podsjetimo, naime, da najveći problem u višekratnom produženju rokova završetka radova najprije leži u činjenici da su brojni zadarski mališani koji su sve do travnja bili polaznici ovog vrtića premješteni u druge vrtiće zbog čega je nemali broj roditelja prisiljen djecu odvoditi na redom mjesta.
Kako pojašnjava Radman, posljednji rok za završetak radova bili su božićni blagdani, no dugotrajno kišno razdoblje usporilo je radove zbog čega su izvođači iz opravdanih razloga bili prisiljeni zatražiti produljenje roka.
– Zbog iznimno lošeg vremena i obilnih oborina uzvođači su imali probleme sa sustavom odvodnje te su od nadzora zatražili prolongiranje rokova. Nadzor je taj koji procjenjuje je li traženo produljenje rokova opravdano te odobrava novi rok. S obzirom da nisam stručna ne bih ulazila u njihov dio posla, ali poznato mi je da su radovi trenutačno u fazi rješavanja problema s odvodnjom, kazala je Radman, istaknuvši kako je unutarnje uređenje do sada završeno, a preostalo je još uređenje okoliša za koje se nada da će biti završeno do kraja siječnja.
Podsjetimo kako su građevinski radovi zapravo planirani za kraj studenoga ili početak prosinca prošle godine, no zbog proceduralnih razloga oko izdavanja građevinske dozvole krenuli su tek u travnju, i to s ugovorenim rokom izgradnje od šest mjeseci, odnosno do sredine listopada ove godine. Unatoč tome, najavljivalo se da će Dječji vrtić “Grigor Vitez” biti spreman za zadarsku djecu do 1. rujna, kada počinje nova pedagoška godina. No, zbog spomenutog zakašnjenja početka radova to se ipak nije dogodilo, a osim toga radovi nisu završeni niti nakon šest mjeseci od početka.