Hoteli Zadar žele koncesiju na 20 godina

Slika korisnika admin
kolovare
Sebastian GOVORČIN
Kada bi Hoteli Zadar dobili dugogodišnju koncesiju, u uređenje plaže uložili bi više novaca

 

Još uvijek se ne vidi početak uređenja jedne od naljepših i najvećih zadarskih plaža - Kolovara. Naime, iako je sredinom prošle godine dugogodišnjem koncesionaru Hotelima Zadar istekla koncesija, zbog neriješenih zemljišnih knjiga Zadarska županija nije mogla raspisati novi natječaj za dodjelu koncesija, pa je koncesiju produžila starom koncesionaru. No 31. prosinca prošle godine koncesija je istekla i Hoteli Zadar su Zadarskoj županiji poslali pismo inicijative za raspisivanje novog natječaja za dodjeljivanje koncesija.

 - Upravni odjel za pomorstvo i turizam Zadarske županije provjerava je li inicijativa Hotela Zadar u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom i je li završen upis pomorskog dobra u zemljišne knjige na Općinskom sudu u Zadru. Tek kad se sve ovo utvrdi znat će se hoće li se raspisivati natječaj, rekla je Vlatka Vučić-Marasović, pomoćnica pročelnika Ureda župana Zadarske županije.

Leo Pavić, tehnički direktor Hotela Zadar rekao je da su u svom inicijalnom pismu naveli da se nadaju da će im koncesija biti dana na najduži mogući period, i to do 20 godina, te bi tada krenuli s većom novčanom investicijom u uređenje plaže prema projektu Igora Pedišića.

 - Plaža Kolovare se nalazi u neposrednoj blizini našeg hotela i u interesu nam je da ta plaža i dalje bude pod našom koncesijom. No do sad smo imali kratkoročne koncesije pa nam se nije isplatilo raditi veća ulaganja na uređenju plaže. Sada, ako bismo dobili dugogodišnju koncesiju, krenuli bismo s uređenjem plaže u koje bismo uložili više novaca, rekao je Leo Pavić.

On je objasnio da su poslali pismo kojim su željeli potaknuti Županiju da što prije raspiše natječaj kako bi što prije mogli krenuti u uređenje plaže te se nada da će dobiti dugogodišnju koncesiju, jer bi tada na plaži Kolovare uredili brojne ugostiteljske sadržaje, ali bi izgradili i drvene gatove te ostale dodatne sadržaje potrebne da bi se kupači osjećali što bolje.

Istaknuo je da u ovom slučaju neće naplaćivati ulaz na plažu, već bi uložena sredstva nadoknadili preko ugostiteljskih i zabavnih sadržaja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno