"Tuđmanova" čeka bolja vremena

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
tudjmanova_radovi
Rekonstrukcija Ulice dr. Franje Tuđmana podrazumijeva proširenje na četiri traka

Iako se o kompleksnoj rekonstrukciji Ulice  dr. Franje Tuđmana govori već  više od dvije godine, s obzirom  na recesiju, ovaj veliki projekt  ni u ovogodišnjem proračunu  Grada Zadra nije planiran.  Ovo je već treća godina obilježena recesijom na globalnoj  razini u koju je Grad Zadar  ušao sa samostalnim antirecesijskim mjerama svjestan da  samo tako može nastaviti razvoj Zadra. Među projektima  koji nisu pronašli svoje mjesto  ni u proračunu za tekuću godinu su uglavnom neke veće  rekonstrukcije prometnica  kao što je i Tuđmanova ulica,  gdje se trebala raditi cjelokupna rekonstrukcija u nekoliko  faza te proširivanje i izgradnja. 

- Rekonstrukcija Ulice dr.  Franje Tuđmana, koja je velik i  kompleksni projekt i koja se  trebala odvijati u nekoliko faza, zbog recesije je potpuno  maknuta iz proračuna za 2011.  godinu. Za ovaj su projekt bili  napravljeni tek nekakvi okvirni planovi, ali zasad se još uvijek ne zna kada će oni uopće  biti u planu za realizaciju, kazala je Ivana Dadić, stručna  suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru.

Podsjetimo, također, kako  je još prilikom predstavljanja  koalicijske liste  HNS-SDP-DSU za vijeće  mjesnog odbora MO Jazine II,  Denis Barić (HNS) iznio program koalicije te naglasio kako  je potrebno izvršiti potpunu  rekonstrukciju Puta Murvice  koja je postala cesta opasnog  življenja, Puta Stanova i Ulice  Hrvoja Ćustića u suradnji sa  susjednim mjesnim odborima.  Naglasio je i to da je tijekom  predviđene rekonstrukcije  Ulice dr. Franje Tuđmana potrebno izgraditi pothodnik kako bi stanari neometano mogli  doći do crkve Sv. Ivana i tržnice u Trgovačkom centru Relja,  a do tada označiti pješački prijelaz. No, kako doznajemo u  Gradu Zadru, ništa od spomenutih prijedloga nije u realnim planovima izgradnje.

Poznato je da proširenju  Ulice dr. Franje Tuđmana na  četiri traka podrazumijeva rekonstrukciju kojom će se na  pravi način povezati istočni i  zapadni dio grada.

Naime, Tuđmanova ulica bi  se trebala proširiti u dijelu od  Bulevara do ispod Puta Stanova, a planiran je i otkup  zemljišta od Puta Petrića do  Ekonomske škole na Boriku.

S obzirom da ova ulica cijelom svojom dužinom najvećim dijelom prelazi preko  parcela privatnih vlasnika,  prethodno je bilo potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose. S obzirom da je ovaj projekt  podijeljen na ukupno osam  dionica na taj bi se način trebalo obavljati i javno nadmetanje i izvođenje radova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno