Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Virani na međunarodnom sajmu putovanja i turizma

16.01.2011. 23:00
Virani na međunarodnom  sajmu putovanja i turizma


Turistička zajednica Općine  Vir sudjelovala je na međunarodnom sajmu putovanja i turizma “GO – RegionTour  2011.” je od 13. do 16. siječnja  održan u češkom gradu Brno.
Ovo je druga godina za redom kako TZ Vir sudjeluje na  ovom međunarodnom sajmu.  Putovanje je organizirano uz  pomoć češkog grada prijatelja  Oslavanyja. Uz izaslanstvo  Općine Vir i Grada Oslavanyja, koje su predvodili načelnik Kristijan Kapović i gradonačelnik Vítom Aldorfom,  štand TZ Vir na sajmu je posjetio i Frane Krnić, veleposlanik Republike Hrvatske u  Češkoj. Prije samog obilaska  virskog štanda održan je prigodan sastanak na kojemu je  uz predstavnike Grada Oslavanyja i Općine Vir, sudjelovao i sam veleposlanik Krnić. U prijateljskom i  srdačnom razgovoru istaknuta je dobra suradnja između  Vira i grada domaćina koja se  ogleda i u ovom sudjelovanju  na sajmu turizma. Također je  spomenuto širenje prijateljstva između mladih Vira i Oslavanyja, pa tako ovaj tjedan  na skijanju u Češkoj na planini  Jeseníky borave virska djeca, a  na ljeto će Vir ugostiti djecu iz  Oslavanyja. 
Veleposlanik Krnić izrazio  je zadovoljstvo ovako dobrom  suradnjom i doprinosom Vira  i Oslavanyja u širenju hrvatsko-češkog prijateljstva te je  poželio čelnicima Vira i Oslavanyja jačanje suradnje na  svim područjima. Veleposlanik je bio prisutan i prilikom  prošlogodišnjeg posjeta izaslanstva Općine Vir gradu Oslavanyju, a u mjesecu listopadu u Veleposlanstvu RH u  Pragu primio je čelnike Oslavanyja.