Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kujundžić stavio na raspolaganje mandat ravnatelja KB Dubrava

16.01.2012. 23:00
Kujundžić stavio na raspolaganje mandat ravnatelja KB Dubrava


Kao suradnike birat ću bolje od sebe, a ne ljude praznih biografija koji se ničim nisu dokazali, kakvih je bilo u prošloj vladi – dr. Milan Kujundžić


Milan Kujundžić predstavio je u hotelu Westin svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a. Svojim pristalicama, okupilo ih se možda 150, i novinarima objavio je da ministru zdravlja odmah stavlja na raspolaganje mandat ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava kao i da podnosi ostavku na članstvo u Programskom vijeću HRT-a.
– Stranka se nalazi u dubokoj krizi i kaosu, a prijeti joj i rizik da svake godine bude slabija i gurnuta na margine. HDZ ne treba nametnute autoritete, već lidera koji će oko sebe okupiti jednako dobre ili bolje ljude, a ne klimavce. Kao suradnike birat ću bolje od sebe, a ne ljude praznih biografija koji se ničim nisu dokazali, kakvih je bilo u prošloj vladi. Prodavača magle i klijentelizma u HDZ-u više neće biti, objasnio je Kujundžić motive ulaska u predsjedničku utrku i što namjerava napraviti od stranke ako u svibnju pobijedi na izbornom saboru. Uvjeren je da je upravo on taj koji može ujediniti članstvo i pomiriti frakcije, a najavio je i da će raditi na povezivanju stranaka desnog centra.
– Članovi HDZ-a ne smiju dopustiti da budu izmanipulirani kao ovce i da ih drugi zastupaju. Svatko će imati pravo iznijeti mišljenje bez bojazni od sankcija. Toga više neće biti, poručio je Kujundžić koji smatra da će “nestankom HDZ-a, nestati i demokracija, a time će biti uzdrmani i temelji države”.
U HDZ-u se intenzivno analizira odgovara li sadašnja poplava potencijalnih kandidata, bez obzira je li ona spontana ili od nekog potaknuta, Jadranki Kosor ili, pak, njezinim protivnicima. Svi koji iskažu interes za mjesto predsjednika stranke dobit će priliku da u iduća tri, četiri mjeseca javno istupaju, a logično je razmišljanje da pritom neće podržavati Jadranku Kosor jer inače se, valjda, ne bi kandidirali.
– Nema nikakve sumnje da će svi kandidati tražiti promjene u HDZ-u, demokratizaciju. Dakle, izravno ili neizravno bit će protiv Jadranke Kosor i zato nama u potpunosti odgovara veliki broj kandidata tijekom predizborne kampanje, rekao nam je jedan visoki dužnosnik HDZ-a iz tabora suparničkog Jadranki Kosor. Njegova je procjena da će aktualna predsjednica ostati sama na jednoj strani kontra šest ili sedam kandidata, pa će se na taj način u javnosti i među članstvom stvoriti dojam da velika većina u HDZ-u želi njezinu smjenu.
Međutim, ne treba isključiti ni mogućnost da pojedine kandidate u utrku gurnu Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, sa ciljem da oni pokušaju diskreditirati njihove protivnike, Milinovića, Miloševića i druge. U tom se kontekstu Dragu Prgometa i Milana Kujundžića svrstava u “Šeksove liječnike”, ali, njih dvojica zasad govore samo o dubokoj krizi stranke i nužnosti temeljitih promjena.