Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Natjecanje u kojem su svi pobjednici

16.01.2012. 23:00
Natjecanje u kojem su svi pobjednici


Cilj nam je bio da se potakne projekt “Recimo da obitelji” te da se kroz igru i druženje naglasi nužnost roditeljstva u odgoju, odnosno razvoju djece. Drago nam je da su ideju dobro prihvatili roditelji, kazala je Brzić


Zadnja priredba koja je održana u sklopu proslave i obilježavanja Dana Grada Biograda bila je već tradicionalna priredba najmlađih Biograđana i njihovih roditelja koja se pod nazivom “Tata+mati+ja=Da” održava već treću godinu zaredom. Ovakvu priredbu pokrenuli su prije nekoliko godina djelatnici vrtića, a njezinu koncepciju osmislila je ravnateljica Esma Brzić.
– Cilj nam je bio da se potakne projekt ‘Recimo da obitelji’ te da se kroz igru i druženje naglasi nužnost roditeljstva u odgoju, odnosno razvoju djece. Drago nam je da je ideja dobro prihvaćena od roditelja te je pravo zadovoljstvo gledati mališane kako uživaju dok navijaju za svoje roditelje koji se za njih natječu. A natjecanje je i ove godine bilo žestoko. Pet ekipa sastavljenih od očeva i poneke mame, moralo je pokazati spretnost i brzinu u različitim disciplinama, kazala je Brzić, dodajući da su roditelji podijeljeni u plave, crvene, roze, žute i zelene skupine dali sve od sebe.
Slaganje “puzzla” bila je jedna od disciplina, a potom su uslijedile i druge gdje su očevi morali pokazati brzinu spretnost, ali i domišljatost, dok su mali navijači žestoko navijali. Tako je, primjerice, skupljanje ping pong loptica rasutih po dvorani biogradske osnovne škole gdje se natjecanje i održavalo izazvalo puno smijeha i radosti biogradskih mališana.
Priredba je to koja doista ima dušu, kazale su nam neke od mama koje su se potrudile i pripremile navijačke rekvizite tako da je ugođaj ovog natjecanja bio potpun. Između natjecateljskih disciplina bilo je i pjesme, a uz popularnog Bucu koji je na samom početku otpjevao “Kad se Biograjci slože, sve se može…” u programu je nastupio i mali Damijan Jadrešić koji je kao veliki otpjevao “Zoru bilu”.
Priredbu je vodila novinarka biogradskog radija Branka Pelicarić, a tete iz vrtića bile su koordinatorice i pomoć sucima koji nisu imali previše posla jer su se pravila poštovala. Na kraju susreta natjecatelji i navijači slavili su zajedno jer bez obzira na plasman pobjeda je zajamčena svima jer ona je u uspješno održanoj priredbi, a ova je to doista bila.