Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bubić: Nisam dužan već sam žrtva reketa Voje Kneževića

Autor: Suzana Bandić

16.01.2013. 23:00
Bubić: Nisam dužan već sam žrtva reketa Voje Kneževića

Foto: Arif SITNICA



Veljko Bubić koji je optužen za prijevaru tešku 220 tisuća eura jer Voji Kneževiću nije vratio dug na taj iznos u sudnici je kazao kako je on žrtva reketa tog istog Kneževića nazvavši ga prevarantom. Istim imenom Kneževića je nazvao i svjedok Nikola Perović najavivši i sam tužbu protiv Kneževića


To što radi Vojo Knežević čisti je kriminal. On je mene stjerao u kut i primorao da potpišem pozajmicu od 220 tisuća eura. Ja sam tada bio u situaciji da sam podigao kredit od 17,8 milijuna eura za kupnju terena u Gaženici. Već sam imao kupca, Božu Jusupa, vlasnika Tankercomerca s kojim je dogovorena kupoprodaja. Knežević mi je rekao da će mi zagorčati život i da će me uništiti ako mu ne potpišem taj dug, da neću moći skinuti plombe s terena i da ću se uvući u sudski postupak koji će trajati godinama što si nisam mogao tada priuštiti – ispričao je jučer s optuženičke klupe Općinskog suda u Zadru Veljko Bubić kojeg tužiteljstvo tereti za prijevaru tešku oko 880 tisuća kuna navodeći u optužnici kako je taj iznos posudio od Voje Kneževića te da mu ga u dogovorenom roku nije vratio. Bubić je kazao kako on nije kriv već da je žrtva, a da je to tako potkrijepio je činjenicom kako postoji u spisu pisana potvrda kojom Knežević priznaje da je od njega primio 100 tisuća eura.
Sutkinja “avancala” nakon odluke?
– Ni policija, a ni ODO nisu na to reagirali, a da stvar bude gora, ja sam mu isplatio 120 tisuća eura. Moj sin Marko mu ih je izručio a nakon par dana on je dostavio poštom potvrdu o primitku novca umanjenom za 20 tisuća eura – ispričao je Bubić navodeći kako je on kupnju dogovorio s mađarom Laszlom Atilom Kerekešom koji je to zemljište već bio otkupio od Vinilplastike. Kneževića je tada i upoznao a kako su na zemljištu bile tri zabilježbe – ona Gramata iz Zagreba koji je platio kaparu i namjeravao zemljište kupiti, Nikole Perovića i Grada Zadra, on mu je predstavljen kao osoba koja će “skinuti” plombe. No, nakon kupnje i isplate Mađaru Bubiću je na vrata pokucao Perović kazavši mu kako ga je kupnjom “dobio u dotu”. Pokazalo se kako sve tri plombe nisu skinute pa je Perović, vidjevši da Bubić nema ništa s tiom, istu uklonio. No tada su započeli problemi s Kneževićem na kojeg se svjedočeći u sudnici požalio i Perović.
– To je prevarant. Nema koga on nije prevario. Čak je i sestri, majci Mladena Grdovića prodao udio u obiteljskoj kući u Ražancu. Svašta je činio ali mu nitko ništa ne može jer ima zaštitu sa suda. Sam se hvalio da ima nekog Zoricu ili Slavicu koji je ranije bio sudac, a danas je odvjetnik. Taj mu je donio odluku kao sudac a kasnije ga zastupao za istu stvar kao odvjetnik što ja mislim da nije u redu. I sutkinja Marina Tantra donijela je jednu odluku nakon koje je odmah “avancala” stepenicu više. Imenovana je sutkinjom Županijskog suda – ljutito što pravna država ne funkcionira nabrajao je Perović ističući kako je sam na preprodaji terena u Gaženici trebao zaraditi 370 tisuća eura, no da mu je isplaćeno 150, a preostalih 220 ni do danas. Taj iznos duguje mu Kerekeš a kako od njega isti iznos traži i kneževića Perović i u tome vidi zakulisnu igru. Tvrdi kako Knežević osim od Bubića 220 tisuća eura potražuje na tri adrese pa da time samo pomutnju stvara.
– Čuo sam da je Kerekeš rekao da mi neće isplatiti novac kako smo se dogovorili, pšet eura po kvardatu, već Kneževiću jer da je on skinuo plombe i odradio ono što sam ja trebao, a Knežević se sam gurao. Ja ne znam kako je on mogao dobti zabilježbu o skidanju plombe prije svih nas koji smo stranke u postupku što on nije bio – rekao je Perović napominjući kako je po isplati 150 tisuća eura na svoj račun otišao u Poreznu upravu gdje su mu rekli kako ne treba platiti račun jer mu je isplaćen u inozemstvu te da mu je stranac i izvršio isplatu. Pet godina kasnije, kazao je Perović, dolazi mu prijava za utaju kojom ga se tereti za pola milijuna kuna što on također vidi kao dio korupcijskog plana Kneževića i sudaca koji mu pogoduju.
– Ima tu još sudaca ali nije vrijeme da ih sve prozivam,. Svi su oni “omastili brke” na ovom zemljištu i oko skidanja i vraćanja zabilježbi na zemljište a ako ikada itko to krene istraživati to će i otkriti – poručuje Perović nadležnim institucijama.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU