Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Josipa Šintić prvakinja Hrvatske

Autor: Andrija Prović

16.01.2013. 23:00
Josipa Šintić prvakinja Hrvatske


Biciklistički klub Zadar s prvog natjecanja u 2013. vratio se sa pet odličja


Prvo biciklističko natjecanje na nacionalnoj razini u 2013. godini, Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu, održano je u nedjelju u Splitu. Ukupno 98 hrvatskih biciklista i biciklistica iz 20 klubova odmjerili su snage po vrletima splitskog Marjana u jednoj od najtežih disciplina biciklizma koja objedinjuje kao što i sam naziv kaže vještine vožnje bicikle i trčanja.
Biciklistički klub Zadar nastupio je u šest kategorija sa 13 vozača. Najveći uspjeh ostvarila je Josipa Šintić koja je u ženskoj kategoriji do 15 godina osvojila titulu državne prvakinje dok je do bronce u svom prvom službenom nastupu u istoj kategoriji došla Nina Dokoza. Tea Šintić bila je šesta među osam najmlađih hrvatskih biciklistica koje su nastupile na natjecanju. Medalje za Zadar u kategoriji Veterana A osvojili su Ivan Gobin (srebro) te Ivan Tuta (bronca), dok je Marin Pejdo bio četvrti. U kategoriji Veterana B do drugog mjesta je stigao Neven Pavić. Među početnicima do 14 godina u prvoj službenoj utrci za Zadar Karlo Knežević i Mate Brcanija kroz cilj su prošli četvrti i peti. Kneževiću je mjesto na postolju izmaklo za svega četiri sekunde. Joško Bačić je među početnicima do 15 godina bio 11. Kod kadeta Karlo Jurić, Ante Periša i Antonio Babić stigli su 12., 13. i 14. Zadar je tako uspješno počeo novu sezonu sa tri nova državna odličja i novim mladim nadama, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.
Utrku je po teškim vremenskim uvjetima, olujnom jugu i kišnom nebu nad gradom podno Marjana uspješno organizirao BK Split.