KKOI ZADAR Godina zaključena dvostrukom krunom

Slika korisnika mkvanja
Osvajači Trofeja Zadarski 2018.
Zanimljivo da je je KKOI Zadar jedini košarkaški klub iz Zadra koji je osvojio trofej u seniorskoj konkurenciji u posljednjih 10 godina
Vedran SITNICA
Članovi KKOI Zadar i Čedomir Perinčić s Trofejom Zadarski

Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar pripao je  Trofej Zadarski koji se dodjeljuje najboljima u sportu osoba s invaliditetom. To priznanje im je stiglo na račun dva glasa više (59) u odnosu na  atletičara Vladimira Gašpara koji je dobio 57 glasova. U trećoj godini nakon osnivanja uspjeli su u KKOI Zadar pomesti svu konkurenciju u  državi te su zaključili sezonu s osvajanjem dvostruke krune. Prvi trofej,  onaj državnog prvaka, stigao je u početkom svibnja nakon što su u dvostrukom programu u Jazinama slavili nad favoriziranim momčadima iz  metropole,   Zagrebom i Vukovima. Tako su Zadrani prekinuli desetogodišnju  dominaciju Zagrepčana i osvojili svoj prvu titulu Hrvatske u  košarci u kolicima, a zanimljivo da je taj trofej jedini koji je osvojio neki  košarkaški klub iz Zadra u seniorskoj konkurenciji u posljednjih 10 godina. Deset dana nakon slavlja u Jazinama Zadrani su na završnici Kupa u  Kostreni gdje se natjecalo devet momčadi ponovno uspjeli doći do trofeja s čime su zaključili sezonu iz snova s dvostrukom krunom.

- Početak prije tri godine je vezan vezan za suradnju s KKOI Vodice kojima je nedostajalo igrača pa smo napravili fuziranje klubova i nastale su  dvije momčadi. Zadar I se na kraju borio za naslov dok je Zadar II služio  za skupljanje iskustva. Početak prošle sezone je bio takav da smo rasli iz  utakmice u utakmicu i malo nas je sreća pomazila kad su favoriti KKOI  Zagreb izgubili od KKOI Vukova. Tako smo u Jazinama u dvostrukom  programu protiv Zagreba i Vukova dobili priliku s pobjedama doći do  naslova. To nam je uspjelo i ubrzo nakon smo ponovili sličnu stvar u Kupu u Kostreni - osvrnuo se na trofejnu 2018. godinu predsjednik i igrač  Filip Jadrijev i dodao.

 - Jako smo ponosni što je prepoznat naš trud i rad od strane zadarskih  sportskih novinara i ovaj trofej će nam poslužiti kao poticaj za nastavak  kvalitetnog rada i nadamo se novim trofejima već ove sezone.

 Osvajači dvostruke krune: Alen Bračanov, Ivan Hromin,  Dino Kolega,  Stipe Pešić, Ante Rubeša, Dino Sinovčić, Ivica Žagar, Ive Anić-Ivičić, Neven Kalac, Mate Perinović, Gordana Krnčević, Boris Sardelić, Darjan  Jančijev, predsjednik-igrač Filip Jadrijev, trener-igrač Ante Rubeša, pomoćni trener Duje Kolak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)