Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Od zezancije do ozbiljnog projekta kojeg je vidjelo preko milijun ljudi

17.01.2019. 19:00
Od zezancije do  ozbiljnog projekta  kojeg je vidjelo preko  milijun ljudi


Među dobitnicima posebnog priznanja Nasmiješenog sunca za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone ove godine našao se i trojac "kriv" za nastanak i organiziranje snježnog spektakla na otoku Ižu – Iške kraljice – Borut Gatara, Siniša Kulišić i Renato Golem.
Ovaj događaj, kako sami organizatori kažu, započeo je iz šale te je uz mnogo truda i rada prerastao u jedan od najuspješnijih događaja tijekom zimskih mjeseci na ovom području. Ovaj trojac zaslužan je za organizaciju neobične snježne utrke za što su u konačnici i nagrađeni.
 – Meni je ovo već peto Nasmješeno sunce ,ali je svakako jedno od najdražih. Iška kraljica pokazala se kao ekstreman projekt i proizvod jer je cijela ideja i realizacija zahtjevna. U sam projekt u početku se nije išlo s velikim očekivanjima i željom da se napravi spektakl, već se išlo sa željom da se ljudi, koji dođu, dobro zabave. Sada, kada je to uspješno napravljeno, želja je da ovaj događaj postane nešto što će svi imati zabilježeno u kalendaru kao događaj na koji treba otići, rekao nam je jedan od dobitnika Borut Gatara. Istaknuo je kako su dobili povratne komentare i informacije da je organizacija Iške kraljice bila na visokoj razini te se pokazalo kako je ovo projekt koji je odgovorio zahtjevima kakve imaju svi veliki projekti.
 – Projekt koji je nastao iz zezancije postao je velik projekt, kojega su pratili svi nacionalni mediji, a televizijske kuće imale u javljanje u dnevnicima, što je ukupno vidjelo 1,2 milijuna ljudi, rekao je Gatara. Istaknuo je kako bi trebalo nastaviti s ovim projektom, ali ne dopustiti da postane kliše. Kao još jednu prednost ovog projekta istaknuo je i činjenicu da je hotel u Velom Ižu bio rasprodan, kao i da se tražio smještaj u apartmanima, a što nije uobičajeno u zimskim mjesecima.
Siniša Kulišić, jedan od pokretača ove priče rekao nam je kako nije očekivao nagradu niti je o tome razmišljao.
 – Ova nagrada je potvrda da smo napravili dobar projekt koji je prepoznat kao dobar i zanimljiv događaj. Ove godine organizacija je bila veća i zahtjevnija, ali isto smo napravili veliki bum, došlo je puno ljudi i bilo je dobro, zaključio je Kulišić.
Renato Golem, također nije očekivao nagradu te kaže kako je ovo potvrda da je projekt uspio.
 – Ove godine je organizacija bila zahtjevnija i napornija nego lani jer je i sam projekt bio puno veći nego prve godine, ali na kraju je sve ispalo odlično te su svi bili zadovoljni, zaključio je Golem.