UDRUGA VETERANA 4. GARDIJSKE BRIGADE ZADARSKE ŽUPANIJE Oštro osuđujemo degradiranje ministra Krstičevića, ovo je napad na sve nas!

Slika korisnika mkvanja
Reakcija na jučerašnju burnu sjednicu Hrvatskog sabora
Anamarija BILAN
Udruga veterana 4. gardijske brigade Zadarske županije oštro osudila jučerašnje degradiranje ministra Damira Krstičevića

Davor Prtenjača, predsjednik udruge veterana 4. gardijske  brigade Zadarske županije pročitao je priopćenje i podršku kako je rekao, njihovom ratnom zapovjedniku Damiru Krstičeviću, ministru obrane.

 - U ime svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije, a vezano uz ružne i nedopustive scene i napade na generala Damira Krstičevića koje traju danima zbog neostvarene nabavke zrakoplova F -16  barak, a koje su jučer kulminirale u Hrvatskom saboru provokacijom gospodina Franka Vidovića, usuđujemo se reći da je to nedopustivo. Oštro  osuđujemo degradiranje Hrvatskog sabora kao važne institucije, degradiranje ministra obrane kao institucije, posebno kao čovjeka i ratnog generala hrvatske pobjedničke vojske, zapovjednika 4. gardijske brigade  koji je zapovjedao u najkritičnijim tenutcima, a ujedno i najslavnijem  trenutku u povijesti domovine. Tada su ginuli hrvatski sinovi, naši suborci i braća. Mi hrvatski branitelji uvrijeđeni smo takvim postupanjem i  ovo je napad na sven nas - branitelje, poginule i nestale te civile Domovinskog rata, stoji u priopćenju kojega je pročitao Prtenjača, a u čijem potpisu stoje sve udruge proistekle iz Domovinskog rata Zadarske županije.

Na njegovu izjavu nadovezao se Ivica Matešić Jeremija koji je rekao kako je "ponašanje u Saboru izvan svih razina kulture ponašanja i ophođenja".

 - Ljudi misle da u Sabor biraju najbolje ljude koje Hrvatska ima. Jučer  smo, na žalost, svjedočili koga biraju i što biraju i kako se odnose prema  čovjeku koji je želio samo dobro. Želio je osigurati snažnu hrvatsku vojsku i na tome radi cijeli život, rekao je Ivica Matešić Jeremija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)