Bubnjar se sumnjiči da je Općinu oštetio za 140.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Uskočki sudac istrage odbio pritvoriti načelnika Škabrnje
Sumnjiči se da je općinskom bankovnom karticom plaćao usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće i u druge svrhe
ZVONKO KUCELIN
Načelnik Općine Škabrnja već u trećem mandatu - Nediljko Bubnjar

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina Nediljka Bubnjara (53), načelnika Općine Škabrnja, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.
Uskočki sudac istrage odbio je pritvoriti Bubnjara. Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao načelnik Općine Škabrnja, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018., koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom koja je izdana Općini u više navrata putem bankomata podizao gotovinu s računa Općine te je ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. Osim navedenog je tom debitnom karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu naslali u službene svrhe. Naime, okrivljenik je plaćao usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune. Na opisani način je sveukupno ostvario nepripadnu imovinsku korist u od najmanje 140.159,55 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja.

Brani ga Marko Marinović

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika. Bubnjara brane poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović i njegov sin, odvjetnik Dan Marinović, koji su bili i na saslušanju kod suca istrage u Splitu.
Inače, USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv Nediljka Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava, a prema USKOK-ovoj optužnici njih se tereti da su oštetili Općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900 tisuća kuna.
Bubnjara je USKOK tada optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima, a u stvarnosti prema stavu Tužiteljstva, radilo se o privatnim putovanjima na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u Općini Škabrnja. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni karticom Općine Škabrnja. Riječ je o ukupno 65 tisuća kuna.

Šteta od gotovo 900.000 kuna

Tereti ga se i da je u razdoblju od lipnja 2013. do rujna 2017. godine oštetio općinski proračun za gotovo 640.000 kuna. Prema optužnici, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe.
Kristinu Erlić USKOK tereti da je kao njegova zamjenica od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. godine s računa Općine u više navrata virmanima podigla najmanje 172.545,32 kune, što je koristila za svoje potrebe čime je, na štetu Općine Škabrnja, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist.

BUBNJAR LANI OPTUŽEN I SA ZAMJENICOM ERLIĆ

USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv Nediljka Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno