Nema više parkinga na nogostupu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Novo ruho Radićeve
Autor: 
Nakon rekonstrukcije, slika će biti potpuno drugačija jer će niz stabala uz rub nogostupa i nova rasvjetna tijela ipak, spriječavati nekontrolirano parkiranje ponekad, i u dva reda a pješaci će se moći normalno i sigurno kretati. Pročelnik Dujela obećao je i dodatne prepreke za nesavjesne vozače ukoliko bude potrebe
Marin GOSPIĆ
Radovi na nogostupu kod Gradske knjižnice trebali bi završiti za manje od mjesec dana

Nakon što je prije više od dvije godine, desna strana nogostupa od mosta do Konzumove trgovine odnosno, semafora u Ulici Stjepana Radića sanirana, upravo su u tijeku radovi na lijevoj strani nogostupa od mosta prema Gradskoj knjižnici. Nije samo riječ o nogostupu koji je već odavno »odslužio svoje« jer je asfalt na njemu bio prepun rupa, a na nekim se mjestima i opasno podigao, već se pješaci, od pakiranih automobila, ponekad i u dva reda, uopće nisu mogli normalno kretati.
Nakon rekonstrukcije, slika će biti potpuno drugačija jer će niz stabala uz rub nogostupa, nova rasvjetna tijela i poneki stupić ipak, sprječavati nekontrolirano parkiranje.
- Koncem prošle godine nastavili smo sa započetom dinamikom uređenja Ulice Stjepana Radića. Na dionici od Ulice Josipa Jurja Strossmayera do Gradske knjižnice postavit ćemo isključivo ekološki prihvatljivu javnu rasvjetu s dvostranim rasvjetnim tijelima i izmijeniti dotrajali pločnik. Procijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 600.000 kuna. No, točan iznos imat ćemo po ispostavljenoj ovjerenoj situaciji nadzora. Prometnu regulaciju u ovom trenutku nećemo mijenjati, objasnio je Robertino Dujela, gradski pročelnik UO-a za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.
Dodao je kako zbog sve veće potrebe građana za parkirališnim prostorom, provode prometnu analizu implementacije jednosmjernog prometa s uređenim parkingom u cijeloj Ulici Stjepana Radića, a njegova provedba, izgledno je da će biti sinhronizirana s cjelokupnim uređenjem Tuđmanove ulice.
- Tim projektom upravljaju kolege iz graditeljstva i EU fondova. Sigurnost pješaka na novouređenom nogostupu Ulice S. Radića zasigurno ćemo zaštititi postavljanjem dodatnih prepreka. Na frekventnu lokaciju »male Pošte«, uz autobusnu čekaonicu postavit ćemo i novi gradski sat. Radove izvode ugovoreni izvođači Marex-elektrostroj, Locum i Stipčević svatko u svom opsegu poslova, rekao je pročelnik Dujela. Radovi bi trebali biti završeni za manje od mjesec dana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)