Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Situacija u Domu Sv. Frane pod kontrolom

17.01.2021. 10:41


Nakon što je početkom ove godine u Domu za odrasle osobe sv. Frane došlo do zaraze covidom-19 provjerili smo kakva je situacija gotovo dva tjedna nakon.
– Još uvijek imamo pozitivnih korisnika, ali dobra strana svega je što nitko od pozitivnih nema teže simptome. U samom početku je bilo 14 zaraženih i broj se nije znatnije povećavao. Zasada nam je bitno da su imali samo blaže simptome, tu i tamo nekom malo skoči temperatura, a ostali su uglavnom asimptomatski, rekla nam je situaciju u Domu ravnateljica Vesna Dujić.
Dodala je kako trenutačno imaju 55 korisnika jer su jednu sobu morali osposobiti za izolaciju te ne mogu primati nove korisnike iako im je kapacitet 60 korisnika. Pojasnila je kako su svi zaraženi, odnosno pozitivni pacijenti izdvojeni na zasebnom katu te su u izolaciji, a sve prema preporuci epidemiologa. Dodala je kako od samog početka imaju dobru suradnju s epidemiolozima i s liječnikom obiteljske medicine.
Upitali smo je jesu li možda od početka pojave koronavirusa imali povećan broj preminulih te nam je rekla kako nisu.
– Za sada imamo dovoljno zaposlenika te se uspijevamo pokriti kako bismo zadovoljili sve potrebe oko korisnika. Dobro bi nam došlo da imamo još koju medicinsku sestru na raspolaganju, ali i ovako se uspijemo pokriti, zaključila je ravnateljica Dujić.