Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na jednom mjestu sve za najljepši dan

Autor: Krešimir Bukvić

16.02.2009. 23:00
Na jednom mjestu sve za najljepši dan

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Posjetitelji će se revijama upoznati s ponudom Ateliera Bona Dea, Ada krojačkog i trgovačkog obrta, modnog salona Brezovac, Tina vjenčanja, salona vjenčanica Favola, krojačko-trgovačkog obrta Diora i Lady te trgovačkog obrta Donatella
U prostorijama Udruženja obrtnika Zadar u utorak je održana konferencija za novinare povodom održavanja Festivala vjenčanja koji je na rasporedu 21. i 22. veljače u Arsenalu. O pojedinostima manifestacije koja se ove godine održava drugi put za redom, okupljene su predstavnike medija upoznali predsjednica organizacijskog odbora Ada Duka, pročelnik sekcije Ceha trgovaca zadarskih obrtnika Mladen Malta, predstavnica event agencije “By Ella” zadužene za zabavni program, Sanja Perković i suradnica događanja za odnose s javnošću Silvija Surać.
Svi su izrazili zadovoljstvo što se Festival vjenčanja održava i ove godine, što je manifestacija koja povezuje salone vjenčanica, haljina i odjela, frizerske i kozmetičke salone, cvjećarnice, fotografe i neke druge obrte vezane za vjenčanja i potencijalne korisnike njihovih usluga, narasla ispunivši svoju svrhu.
43 izlagača
– Prošlogodišnji Festival vjenčanja bio je vrlo uspješan, a nadamo se da će ovogodišnji biti još i uspješniji. Mi smo u Cehu trgovaca inicijatori manifestacije, dok je nosilac projekta Udruženje obrtnika Zadar, upoznao je prisutne Mladen Malta iskoristivši nazočnost medija da se zahvali svim sudionicima, od organizatora do izlagača i medija koji ih prate.
I Ada Duka je izrazila zadovoljstvo uspjehom festivala naglasivši da je prošle godine bilo 33 izlagača, a ove ih godine ima 43, što je jasan pokazatelj rasta.
– Zanimanje za manifestaciju je sve veće, pa će nam uskoro prostor Arsenala biti mali za sve one izlagače koji žele sudjelovati, rekla je Duka.
Ovogodišnji Festival vjenčanja koji suorganiziraju Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zadarske županije, dok je partner događanja Arsenal, uz samu prezentaciju usluga svih subjekata uključenih u organiziranje jednog kvalitetnog vjenčanja, imat će i zabavni program o kojem je govorila Sanja Perković.
– U okviru sajma imat ćemo dvije modne revije. Prva će biti u subotu u 12 sati, dok će druga biti na programu u nedjelju u 17 sati. Posjetitelji će se revijama upoznati s ponudom Ateliera Bona Dea, Ada krojačkog i trgovačkog obrta, modnog salona Brezovac, Tina vjenčanja, salona vjenčanica Favola, krojačko-trgovačkog obrta Diora i Lady te trgovačkog obrta Donatella, naglasila je Perković.
Četiri godišnja doba
Show program koncipiran je na način da se posjetitelji upoznaju s primjerima različitih vjenčanja i to za svako godišnje doba. Inspirirani Vivaldijevom kompozicijom Četiri godišnja doba kao glazbenom podlogom, organizatori zabavnog programa odlučili su manekenke i manekene posebno odjenuti za proljetno, ljetno, jesenje i zimsko vjenčanje. Završnicu događanja trebao bi obilježiti i prigodni vatromet.
Proračun ovogodišnjeg Festivala vjenčanja je 115.000 kuna, od kojih je jedan manji dio prikupljen kotizacijom sudionika koji su za štand izdvajali od 500 do 1000 kuna. Tajnica udruženja obrtnika Ranata Marušić istaknula ja da je prošli festival sufinanciralo i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva unutar projekta Hrvatske agencije za malo gospodarstvo s 40.000 kuna, pa na natječaj namjeravaju poslati i ovogodišnji čim se otvori.