Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odigrati u Zaboku kao da su Jazine

Autor:

16.02.2009. 23:00
Odigrati u Zaboku kao da su Jazine

Foto: Filip BRALA



U glavama igrača je uvijek ono da ne smiješ izgubiti u svojoj dvorani i to je ono što nas pokreće u domaćim utakmicama. Tako je i našem protivniku kada igra doma i mi jednostavno moramo upaliti taj prekidač u glavama te odigrati u gostima kao da smo u Jazinama – kaže Pavić


Osma pobjeda je ostvarena, a Svjetlost apsolvirana. Valja se okrenuti sljedećem susretu u kojem Borik-Puntamiku očekuje nova ključna utakmica u borbi za najmanje četvrtu poziciju na ljestvici koja znači nastup u Ligi za prvaka. Na redu je Zabok kojem baš i ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme te se čine kao savršena žrtva za drugu ovosezonsku gostujuću pobjedu Puntamičana. Posljednji put Zabočani su osjetili slast pobjede još prošle godine, krajem mjeseca studenog kad su nadvisili Kvarner u svojoj dvorani. Od tada su ušli u negativnu seriju od sedam poraza i to je argument na kojem Puntamičani grade svoj optimizam. Prilika koju su samo mogli poželjeti, ali opet, teorija je jedno, a praksa sasvim nešto drugo. U tom smjeru ide i Ivo Pavić, jedan od najboljih šestih igrača lige ili Bujanov joker s klupe koji redovito svojim ulaskom podiže obrambeni tonus momčadi.
 – Imamo odličnu priliku u Zaboku sljedeće subote. Domaćin je u negativnoj seriji i morat ćemo iskoristiti njihovu lošu formu. Opet, s druge strane oni su u poziciji borbe za prvoligaški život i to će im biti jedna od posljednjih šansi da se vrate u život. Teško je prognozirati bilo što unaprijed, ali sigurno je da ćemo morati prenijeti borbenost i htijenje iz Jazina u kojima doslovno grizemo parket – izrecitirao je Pavić recept za pobjedu u gostima.
Dvije različite slike Borik-Puntamike se mogu primijetiti ove sezone. Kao lavovi u Jazinama, a kao janjad u gostima. Kad ćete više postati lavovi na gostovanju.
– Teško je to za objasniti. U Jazinama smo ove sezone pokazali karakter u većini utakmica, vraćajući se iz rezultatskog minusa. Dok s druge strane u gostima bi znatno bolje odigrali prvi dio utakmice, da bi se do kraja zagubili. Teže je možda zbog činjenice da je u pravilu domaćin u ovoj ligi puno agresivniji u svojoj dvorani. U glavama igrača je uvijek ono da ne smiješ izgubiti u svojoj dvorani i to je ono što nas pokreće u domaćim utakmicama. Tako je i našem protivniku kada igra doma i mi jednostavno moramo upaliti taj prekidač u glavama i odigrati u gostima kao da smo u Jazinama.
U utakmici protiv Svjetlosti po tko zna koji put, upravo je vaš impuls bio taj koji je označio povratak nakon početnog minusa, a s dvije trice u drugom dijelu si prelomio utakmicu. Je li vam više odgovara kad startate u utakmici ili kad uđete s klupe.
– Svejedno je kad se pobjeđuje. Trener me u svim utakmicama, osim možda u jednoj, ubacivao s klupe i odgovara mi ta uloga. Moja igra se bazira na agresivnoj obrani i to sigurno zna povući i suigrače u danom trenutku. Takav mi je stil igre i trener iskorištava moj potencijal na način da podižem momčad svojim ulaskom. Ja sam zadovoljan. Prvenstveno mi je obrana na pameti, ali mi je onda iz uspješnih obrana lakše i poentirati.
Tri su kola do kraja. Uz Borik-Puntamiku su se isprofilirale dvije momčadi koje će konkurirati za Ligu za prvaka. Dubrovnik i Svjetlost. Kakve su vam šanse uzimajući u obzir da morate još dva puta u goste.
– Najbolje bi bilo kad bi pobijedili u sve tri utakmice. No, uz Šibenik doma dovoljno će nam biti uzeti bodove ili iz Zaboka ili iz Sinja. Zabok djeluje kao lakši izbor. Sve u svemu nismo u lošoj poziciji. Još uvijek odlučujemo sami o sebi i to je najvažnije. I Svjetlost i Dubrovnik imaju težak raspored do kraja tako da je dosta nezahvalno prognozirati rasplet. Moramo gledati samo sebe i koncentrirati se na Zabok. Nakon toga će se puno više znati – zaključio je Pavić.