Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U Zadru napadao snijeg (FOTOGALERIJA)

Autor: Teuta Babajko Jamičić

16.02.2009. 23:00
U Zadru napadao snijeg (FOTOGALERIJA)

Foto: Filip BRALA



Olujna i okranska bura koja je zapuhala tijekom noći dodatno pojačava osjećaj hladnoće, a nije isključeno ni da sa sjevernim vjetrom u grad doleprša i pokoja snježna pahulja
Dugotrajno kišno razdoblje i toplu južinu ovih dana konačno je zamijenilo pravo zimsko vrijeme – studen i bura. Temperature koje su početkom tjedna bile oko ništice, danas su dobile negativni predznak te se spustile i do -2 stupnja Celzijevih. Olujna i okranska bura dodatno pojačava osjećaj hladnoće, a sa sjevernim vjetrom u grad je sinoć dolepršao i snijeg. I to ne pokoja pahulja, nego snježni prekrivač debeo 10-ak centimetara.
– Ova hladna prolazna fronta donijela nam je olujnu i okransku buru te oblačno vrijeme s oborinama, kišu na granici snijega. Snježne pahulje najizglednije su pod Velebitom, no uz snažan vjetar mogu zalepršati i u samome gradu. Temperatura zraka je u daljnjem opadanju, a tijekom noći i jutra spustit će se i do -2 stupnja Celzijevih, govori meteorolog Duško Kraljev, ističući da će danas i sutra biti vrlo hladno jer će temperatura tijekom cijeloga dana biti oko ništice.
No, kako je riječ o prolaznoj fronti, već u četvrtak se očekuje prestanak oborina i razvedravanje. Što se tiče vjetra, Kraljev pojašnjava da će bura do petka oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Prema kraju tjedna očekuje se sve više sunčanih razdoblja i rast temperature.
– O stabilizaciji vremena još uvijek se ne može govoriti, jer sljedećeg tjedna ponovno očekujemo pogoršanje vremenskih prilika. Naime, stiže nam nova hladna fronta koja će ipak biti nešto blaža od ovotjedne, najavljuje Kraljev.