Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarske klape pomažu djeci Doma

Autor: Dragana Glavočić

16.02.2009. 23:00
Zadarske klape pomažu djeci Doma

Foto: Adam VIDAS



Kako dolazim iz svijeta klapa i znam koliko je njihovo srce veliko, pojavila se ideja o organiziranju humanitarnog, upravo klapskog koncerta s porukom da darivanje ne bude samo u vrijeme blagdana, nego da traje cijelu godinu, izjavila je Tomislava Gregov


Na jučer održanoj konferenciji za novinare u Domu za odgoj djece i mladeži u Zadru predstavljena je humanitarna akcija pod nazivom “Za moj ljepši dom”, kojoj je nazočila ravnateljica Tatjana Vukman. Do pokretanja akcije došlo je na inicijativu sugrađanke Tomislave Gregov koja je u svojoj kratkoj izjavi kazala da je u božićno vrijeme u jednim zadarskim novinama pročitala članak u kojem je ravnateljica Vukman uputila apel za pomoć Domu za odgoj djece i mladeži, kako bi se probudila i senzibilizirala javnost ovoga grada za potrebe štićenika Doma.
– Kako dolazim iz svijeta klapa i znam koliko je njihovo srce veliko, pojavila se ideja o organiziranju humanitarnog, upravo klapskog koncerta s porukom da darivanje ne bude samo u vrijeme blagdana, nego da traje cijelu godinu. Nisam član nikakve organizacije ili političke opcije i pokrenula sam ovu akciju kao mali čovjek, običan građanin koji želi pomoći, izjavila je Gregov. Rvnateljica Doma Vukman istaknula je da ustanova ove godine slavi 40 godina postojanja.
– Dom za odgoj djece i mladeži je socijalna ustanova koja se skrbi za pedesetak štićenika u dobi od 10 do 21 godine, raspoređenih u četiri tretmana: tri unutar Doma i jedan u školi. Dužnost ravnatelja Doma preuzela sam prije gotovo godinu dana i odmah sam primijetila da treba poboljšati uvjete stanovanja s obzirom da je prostor devastiran. Često je naša sredina sklona okrenuti leđa ustanovama kao što je ova naša, a veća pažnja pridaje joj se kad izbije skandal, kazala je Vukman. Humanitarna akcija ima dva osnovna cilja, odnosno otvoriti djelovanje Doma javnosti kako bismo dobili pomoć i podršku te poboljšali uvjete života.
Humanitarni koncert “Klape Zadra pomažu djeci Doma” održat će se 27. veljače u HKK Zadar s početkom u 20 sati. Klape koje su potvrdile svoje sudjelovanje su: Uzorita, Garofulin, Kalada, Kalada Nin, Kondura, Vir, Ponistra, Sveti Gabrijel, Galija, Pakoštane i Kontrada. Posebni gosti bit će klapa Tragos iz Trogira i Vinko Coce. Prikupljena sredstva od prodaje karata, ali i dobrovoljnih priloga bit će dostavljena na žiro-račun Doma kod Hrvatske poštanske banke 2390001-1100011351. Donatori koji su se do sada pridružili akciji su: Javno vatrogasno društvo, Radio 057, foto Lovre, Trimatgrafika, PBZ, Erste banka, Callegro, Sonik, Minstral i ostali. Suorganizator humanitarne akcije je Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinska” i Novi radio, a pokrovitelji su Grad Zadar, Zadarska županija i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.