Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lako ćemo kad spalimo Tomu Krnjevala

Autor: Mile Marić

16.02.2010. 23:00
Lako ćemo kad spalimo Tomu Krnjevala


U organizaciji Udruge Benkovački karneval i Turističke zajednice Grada Benkovca, a pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i ove godine održan je Benkovački karneval, koji već tradicionalno ima međužupanijski karakter. Ulicama grada Benkovca prodefilirale su tako grupe Charlston (Pakoštane), Herdelezi (Gornji Karin), Krunjenje kralja Kolomana (Biograd n/m), Lako ćemo (Benkovac), Xsena (Pakoštane), Popovićanski gavranovi i berekini (Popovići), Rasplesani mali Kinezi (Donji Karin), Mađika (Gornji Karin), Svatovi (Pakoštane), Cigani (Nadin), KUD Kraljica Katarina (Donji Lapac) i Vještice (Vir), nastupilo je i Ukrajinsko kulturno-umjetničko društvo (Šumeće kod Slavonskog Broda).
Grupe su svečani nastup imale na trgu Domovinske zahvalnosti gdje su pobrali simpatije brojne publike. Kao i uvijek do sada krivcem za sve nevolje koje su ih zadesile proglašen je Tome Krnjeval, kojem se čitala optužnica za sve jade i nevolje koje su pogodile benkovački kraj.
Nakon što je pravda zadovoljena, maškare se uz pjesmu i poklike krenula u Vatrogasni dom u Benkovcu gdje je program nastavljen Plesom pod maskama uz glazbu grupe Trio Fešta iz Zadra. U završnom dijelu Karnevala proglašene su najbolje tri grupne maske, a svaka grupa osvojila je odojak i bocu žestokog pića. Prvo mjesto pripalo je grupi Charlston (Pakoštane), drugo Ciganima (Nadin) i treće Lako ćemo (Bekovac), dok su ostali sudionici u nagradnoj igri osvojili brojne utješene nagrade.