Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrsi rastu prema razvijenoj općini

Autor: Jurica Predovan

16.02.2010. 23:00
Vrsi rastu prema razvijenoj općini


Svakako treba izdvojiti izgradnju ambulante u Poljicima, kao i uređenje ambulante u Vrsima. Tu je i sanacija lučice Školjić i uređenje glavnog gata na predjelu Mula, gdje se dobilo oko 80 uređenih vezova za brodice i manje čamce, a doprinos je dalo i Ministarstvo mora prometa i infrastrukture sa 2 milijuna kuna
Unatoč krizi započeti projekti na području Općine Vrsi nisu ni u jednom trenutku došli u pitanje te idu dalje, a da se nastavljaju radovi može se vidjeti i ovih dana na širem području općine.
Konačno kapelica
Racionalnom raspodjelom novca iz općinskog proračuna u protekle tri godine puno se toga izgradilo te su napravljeni veliki pomaci u izgradnji infrastrukture. Svakako treba izdvojiti izgradnju ambulante u Poljicima, kao i uređenje ambulante u Vrsima. Tu je i sanacija lučice Školjić i uređenje glavnog gata na predjelu Mula, gdje se dobilo oko 80 uređenih vezova za brodice i manje čamce, a doprinos je dalo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa 2 milijuna kuna. Pomnim planiranjem projekata koji su od općeg interesa i važnosti za cijelu općinu, nastavljaju se radovi na uređenju mjesta.
Naime, početkom listopada započeli su radovi na uređenju mjesne kapelice.
Radove izvode djelatnici vrškog Komunalnog poduzeća, a trenutačno se izvode radovi na krovu.
Uz zgradu će biti veliki parking, a cijela investicija financira se iz proračuna Općine Vrsi, a sudeći po kvaliteti radova i materijalima koji će se koristiti, kao i planiranoj nabavi potrebne opreme, radi se o znatnom ulaganju. Točan iznos bit će poznat tek nakon završetka radova i nabave potrebne opreme. Do srpnja se očekuje svečano otvaranje objekta.
Ovih dana djelatnici Elektre Zadar započeli su izmještanje električnih kablova na telefonskoj centrali koja se nalazi na predjelu Vrsi-Mula, a gdje je planirana izgradnja mjesne tržnice.
Naime, kako su visokonaponski i niskonaponski kablovi položeni po sredini terena, bilo je potrebno pristupiti radovima na njihovu izmještanju, izvan prostora buduće tržnice.
Izgradnja tržnice
Nakon izmještanja kablova moći će se nesmetano pristupiti radovima na izgradnji temeljnih zidova, a plato tržnice trebao bi biti površine oko 500 metara četvornih sa svim potrebnim sadržajem. Izgradnjom tržnice mjesto će dobiti još jedan vrlo potreban sadržaj, a pogotovo u vrijeme turističke sezone, kada na ovom području boravi veliki broj domaćih i stranih gostiju.
Radovi bi trebali početi nakon završetka turističke sezone te bi sljedeću sezonu, ako sve bude po planu, tržnica trebala biti u funkciji.
Veliku glavobolju također mještanima zadaje i max adsl koji još uvijek ne funkcionira na području općine Vrsi te se tjekom korištenja interneta javljaju veliki problemi.
Pripremajući se za skoru turističku sezonu nastojalo se na što bolji način urediti pristup obali i kupačima olakšati ulazak u more. Ovim radovima obuhvaćen je obalni pojas na predjelu Vrsi- Mula, gdje se izvadio grubi i veliki kamen iz mora, poravnao teren sa sitnijim kamenom te je plaža sada puno ljepša.
U razgovoru s Josipom Devčićem, pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Općine Vrsi, doznajemo da je u suradnji sa Zadarskom županijom počelo prikupljanje potrebne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane, koja će biti u sklopu školske zgrade. Planira se i izgradnja prostorija koje bi bile namijenjene Dječjem vrtiću “Vrška vila”.
Nedavno je donesena odluka o osnivanju OŠ Vrsi, kao samostalne škole, koja je do sada bila područna škola OŠ Petar Zoranić Nin.
Ako se ovim tempom nastavi, općina Vrsi vrlo brzo mogla bi sustići razvijenije općine.