Zapalio se brod u spremištu marine

Slika korisnika admin
pozar_marina
Zvonko KUCELIN
Požar u marini sinoć je gasilo 17 vatrogasaca

U utorak navečer, svega pet minuta prije 20 sati, zadarski su vatrogasci dobili dojavu da je u Tankerkomercovoj marini u predjelu Vruljice buknuo požar.

Vatra je, kako doznajemo od Željka Šoše, zapovjednika zadarske Javne vatrogasne postrojbe, izbila u jednom od hangara u marini.

- Mi smo odmah po dojavi tamo poslali osam vozila i 17 vatrogasaca. U svega 10 minuta vatra je lokalizirana i spriječeno je njezino širenje što nam je zapravo bio i prioritet, kazao je Šoša dodavši kako nakon gašenja vatrogasce čeka posao oko raščišćavanja spremnika te da će se tek tada moći govoriti o žarištu požara i njezinom uzroku.

Iako su sinoć odmah po dojavi o požaru na teren izišli i policajci, u dežurstvu zadarskog OKC-a tek su nam potvrdili da je požar izbio, a za sve ostale informacije kazali su kako ćemo ih moći dobiti tek po okončanju očevida.

- Prema prvim informacijama izbio je požar na brodu dugom osam metara u jednome od zimnika u našoj marini. Pretpostavljamo kako je riječ o kvaru na elektroinstalacijama, no više ćemo znati kad se obavi očevid i pregledaju sve snimke na nadzornim kamerama, kazao nam je Božo Jusup, vlasnik tvrtke Tankercomerc. Napomenuo je kako prostor Tankerkomercove marine osim cjelodnevnog nadzora kamerama, osiguravaju i dvojica čuvara, te zaštitari Adriatic securitya te da je upravo njihovom zaslugom požar na vrijeme primijećen pa je spriječena veća šteta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno