Longin ostaje do kraja sezone?

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Branimir Longin

Branimir Longin ipak će, po svemu sudeći, ostati u momčadi Zadra do kraja sezone. Naime, nakon slabe igre u završnici finala kupa Krešimira Ćosića protiv Zagreba, kada su ga mnogi istaknuli glavnim krivcem za poraz, te zvižduka upućenih na njegov račun u utorak, na utakmici s Lokomotivom, ni on sam više nije bio siguran u svoj status. Momčadi se priključio krajem siječnja, prije utakmice sa Radničkim, sa željom da pomogne svojim iskustvom, ali tada nije mogao ni zamisliti ovakav razvoj događaja.

- Poslije kupa mi je sve to teško palo. Nekako sam linčovan, zasluženo. No, ovo što sam doživio tu, nisam doživio nikad u životu, pogotovo ne u Zadru. Teško mi je što me publika tako dočekala. Što se mog statusa tiče, ističe mi ugovor za koji dan, a vjerojatno će više o tome moći reći uprava i trener - kazao je Longin nakon utakmice s Lokomotivom, istaknuvši želju da karijeru završi u Zadru.

A Branko Skroče, sportski direktor, danas je po tom pitanju bio prilično jasan.

- Njegov ugovor traje do 24. veljače, a najvjerojatnije ćemo ga produžiti i on će ostati s nama do kraja sezone.

Ako tako doista bude, bit će to sasvim sigurno mali korak naprijed za KK Zadar, jer će se konačno pokazati da je struka ta koja odlučuje o momčadi, a ne netko drugi. Osim toga, novost je i da Zadar želi potpisati ugovor s Mirzom Ahmetbašićem, 23-godišnjim bekom, koji je proteklih nekoliko dana bio na probi.

- Vidjet ćemo ovih dana. Odradio je tu nekoliko treninga, zadovoljni smo s njim i ako se stvore uvjeti, želimo ga angažirati. Ako bi išli u taj posao, imamo mogućnost da potpišemo ugovor na dvije godine.

Znači li to da bi ga u zadarskom dresu mogli vidjeti već ove sezone?

- Ovisi što će biti s ostalim igračima. S Downeyem imamo klauzulu po kojoj, ako nismo zadovoljni, možemo raskinuti ugovor nakon mjesec dana. Vidjet ćemo. Sada nam je najvažniji mir do utakmice s Budućnosti. Tu utakmicu svakako moramo dobiti.

Sportski direktor je optimističan uoči sutrašnjeg ogleda s Podgoričanima.

- Momčad djeluje dobro. Mislim da se dižemo. Što se utakmice s Lokomotivom tiče, momci su znali da nam je to dobar trening, jer smo ipak morali sačuvati malo energije za subotu. Mislim da su oni svjesni koliko nam znači ta utakmica i napravit ćemo sve da pobijedimo - zaključio je Skroče.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno