Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Odvjetništvo zaprimilo prijavu

16.02.2011. 23:00
Odvjetništvo zaprimilo prijavu


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u srijedu je zaprimilo kaznenu prijavu koju je zadarska policija pretprošli tjedan podnijela protiv 26-godišnjeg zaposlenika gradskog Odjela za financije Mate Kožula. Mladića se teret za zloporabu i neovlašteno korištenje tuđih osobnih podataka jer postoji osnovana sumnja da je dvjema poznanicama, 23-godišnjakinji i 22-godišnjakinji, otvorio profile na internetskim portalima Facebook i Iskrica, gdje je objavio njihove fotografije i brojeve mobitela, uz oglas za diskretna intimna druženja i razmjenu partnera. Starijoj djevojci objavio je čak i kućni telefon i kućnu adresu za koju je naveo da je adresa javnog okupljališta.
Nakon što su se djevojkama usijali telefoni od upornih poziva pohotnih muškaraca slučaj su prijavile policiji, a IP adresa odvela ih je na kućni prag 26-godišnjeg zaposlenika Gradske uprave i istaknutog člana mladeži HDZ-a, koji je potom policajcima uručio lozinke lažnih profila kako bi ih izbrisali. No, nedugo potom profil starije djevojke, inače odlične studentice završne godine na zadarskom Sveučilištu, nanovo je aktiviran, što je djevojci prouzročilo kako zdravstvene probleme, ali i omelo u odlasku na honorarni posao kojim zarađuje novac za školovanje, te omelo u izlasku na ispitne rokove.
Inače, zadarska policija nije završila svoj posao. Naime, kako doznajemo, nastavlja se istraga jer su profili djevojaka i dalje povremeno aktivni.