Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Supruge svjedočile o porijeklu novca nađenog kod njihovih muževa

16.02.2012. 23:00
Supruge svjedočile o porijeklu novca nađenog kod njihovih muževa


Supruga optuženog Ivkovića potvrdila je da je to novac od prodaje njezinog auta za što je pokazala i kupoprodajni ugovor. Palićeva supruga rekla je da je novac, koji je pronađen kod njezinog muža, dala njegova sestra kako bi im pomogla u ponovnom pokretanju posla nakon što je njezin muž izašao iz zatvora


Saslušanjem svjedoka, dviju nevjenčanih supruga dvojice optuženih, jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje Mili Ivkoviću (26), 33-godišnjem Šimi Miočiću zvanom Pustolov i ocu desetero djece Nikoli Paliću (47) zvanom Miš, koji je optužen zbog dilanja heroina.
On je, prema optužnici, 22. lipnja prošle godine u Zagrebu Mili Ivkoviću i Šimi Miočiću prodao oko 100 grama heroina za 18 tisuća kuna. Policajci su mu još 9. kolovoza lani u autu i u bratovoj kući pronašli 209,96 grama heroina i novac za koji se sumnja da je zaradio dilanjem.
Uz njega kao trećeoptuženi u ovom slučaju, na optuženičkoj klupi su se našli i Ivković te Miočić, a oni se terete da su 22. lipnja lani u Rovanjskoj na izlasku s autoceste kod Maslenice u golfu zadarskih registracija, kojeg je vozio Ivković, na podu ispod volana skrivali oko 100 grama heroina. Kako stoji u optužnici, heroin su namjeravali donijeti u Zadar prepakirati i pomiješati s laktozom. Kod Ivkovića su policajci pronašli i novac za koji optužba smatra da je od dilanja i još su mu u stanu u Zadru pronašli oko 100 grama heroina.
Maja Rončević, izvanbračna supruga optuženog Ivkovića tako je jučer pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić, uglavnom odgovarala na pitanja optužbe i obrane u vezi novca kojeg je policija našla kod njezinog supruga. Ona je potvrdila da je to novac od prodaje njezinog auta za što je kao dokaz u sudski spis priložila i kupoprodajni ugovor.
Palićeva supruga, Veronika Beriš je pak, rekla da je novac koji je pronađen kod njezinog muža poslala njegova sestra iz Njemačke kako bi im pomogla u otvaranju kioska i ponovnom pokretanju posla nakon što je njezin suprug prije dvije godine izašao sa sedmogodišnje robije u glinskoj kaznionici.
I dok je Nikola Palić još na početku suđenja iznio svoju obranu i rekao kako se ne osjeća krivim, Ivković se izjasnio kako se djelomično osjeća krivim za drogu pronađenu u autu, dok je za onu u stanu rekao kako se ne osjeća krivim. Miočić je naglasio da se ne osjeća krivim. Njih će dvojica svoje obrane iznijeti na kraju suđenja koje se nastavlja.
Sva trojica su iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja prošle godine.