"Predstečajac" s 1,9 milijuna kuna gubitka

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Gubitak je smanjen za skoro 40 milijuna kuna

Tankerkomerc d.d. Zadar dostavio je preliminrno financijsko izvješće o financijskom poslovanju u 2013. godini Zagrebačkoj burzi prema kojem je tvrtke imala 1.948.806 kuna gubitaka.

Za prilike s kojima se tvrtka suočava posljednjih godina i trenutno rezultat bi bio i dobar, da nije nasljeđa problema. Tankerkomerc, naime, nekad jedan od nekadašnjih oslonaca gospodarstva Zadarske županije, niklih kroz holding, tada zvavni SOUR oko Tankerske plovidbe, u agoniji je niz godina. Sadašnje se prilike pokušava riješiti kroz predstečajnu nagodbu. Upravo jučerašnji dan i objava ovih rezultata bio je i značajan zbog predstečajnog ročišta s kojeg smo informirali.

Uglavnom, mimo nasljeđenih problema kada je samo lanjsko poslovanje u pitanju Tankerkomerc je imao 28 milijuna kuna prihoda, a usporedba sa 57,6 godinu ranije, prethodne godine da ne spominjemo, odražava prilike tvrtke. Rashod koji je godinu prije bio čak 99,3 milijuna sada je pak 29,9 milijuna kuna, pa je sve to skupa dovelo do naznačenih 1,95 milijuna kuna gubitka. U usporedbi sa 41,7 milijuna kuna godinu prije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno