Tridesetak talentiranih plesača iz Zadra, Splita i Dubrovnika na radionici

Slika korisnika admin

U nedjelju je u prostorijama Zadarskog plesnog ansambla održana radionica suvremene plesne tehnike koju su za tridesetak talentiranih plesačica iz Zadra, Splita i Dubrovnika održali koreografi Limor Ziv i Ivica Bago. Profesionalni i životni partneri, Limor i Ivica, svoje su veliko koreografsko iskustvo, stjecano diljem svijeta, predano prenosili okupljenima. Od Zadrana u radionici su sudjelovali plesači Zadarskog plesnog ansambla, Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa, Baletne udruge Pirueta i In Fluxa.

- Drago mi je da su se uz plesače odazvali voditelji i pedagozi plesnih grupa jer je obrazovanje, cijeloživotno usavršavanje i kontinuiran rad na sebi, odgovornost svakog plesača i pedagoga, da o koreografima i plesnim umjetnicima i ne govorimo. Suvremeni ples je mlada umjetnost i u neprestanoj je mijeni, ogromno bogatstvo plesnih estetika i stilova potrebno je upoznati, a to se najbolje radi razmjenom iskustava direktno u kontaktu s plesnim umjetnicima. Polaznici su jako zadovoljni radionicom, voditelji su zadovoljni reakcijom i prihvaćanjem njihova rada, tako da ćemo Limor i Ivicu zasigurno zvati još nekoliko puta u Zadar, naglasila je organizatorica radionice Sanja Petrovski.  

Ivica Bago je iz Splita. Desetak godina bio je gimanstičarski prvak Hrvatske, a posjeduje medalje i sa svjetskih kupova. Izuzetna snaga i gipkost koju je stekao višegodišnjim napornim radom usmjerili su fokus i područje njegovog interesa u plesnoj umjetnosti na tjelesnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno