Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Počeli radovi na uređenju novog prostora Zavoda za hitnu medicinu

17.02.2021. 10:02


U zadarskoj Poliklinici jučer su započeli radovi na uređenju novih prostora Zavoda za hitnu medicinu. Radove izvodi zadarska tvrtka Mozaik-PB, a budu li se oni odvijali u roku, Zavod će se preseliti već za oko tri mjeseca. Treba napomenuti kako uprava Zavoda ostaje na sadašnjem mjestu na Putu Murvice, s obzirom da je planirano da sve uprave županijskih ustanova budu objedinjene u drugoj zgradi.
Izvođač je odabran nakon što je Upravno vijeće županijskog Zavoda za hitnu medicinu otvorilo četiri ponude i posao vrijedan 1.360.000 kuna povjerila Mozaiku koji je dao najbolju ponudu. Riječ je o prostoru od 175 metara četvornih u koji bi uskoro trebao useliti tim T1 Zavoda, kao i ostale popratne službe.
U Zavodu, pak, napominju kako će radom u novoj zgradi daleko lakše usmjeravati pacijente te će znatno lakša biti i suradnja s Općom bolnicom, s obzirom da će sve službe biti na jednom mjestu koordinirano radeći u istoj zgradi. Suradnaj je tim lakša jer je i bolnica nadzemnim mostom povezana s Poliklinikom. Naime, iako je primarni posao Zavoda za hitnu medicinu pružanje pomoći na terenu, a ne u ambulanti, pacijente s hitnim zdravstvenim problemima u novim prostorima u Poliklinici lakše će uputiti na daljnje pretrage, praktično već na susjedna vrata.