Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gradi se poljički boćarski dom

Autor:

16.03.2009. 23:00
Gradi se poljički boćarski dom

Foto: Jurica PREDOVAN



Drago mi je što su Poljičani zajedničkim snagama odlučili izgraditi prostorije kojima će se koristiti ne samo članovi BK Poljica, već i svi ostali mještani koji se rekreacijski bave boćanjem. I ubuduće ćemo pomagati u svim sličnim inicijativama, kazala je vrška načelnica Sandra Vukić
Ovih dana mještani Poljica započeli su s izgradnjom boćarskih prostorija kojim će se koristiti članovi BK Poljica. Do sada su izvedeni radovi na podizanju temeljnih zidova, a sada se prišlo podizanju vanjskih zidova prostorije. Krajem tjedna postavljat će se betonske gredice i ploča.
Treba napomenuti kako mještani Poljica dobrovoljno rade, a sav potreban materijal financira Općina.
Na terenu smo zatekli desetak mještana koji su rekli da se za dobrobit mjesta i mještana uvijek nađe vremena te kako se svaki dan izmjenjuje po nekoliko osoba jer je većina spriječena poslovnim obvezama. Da sve ide po planu i po pravilima struke, zaduženi su majstori Ante Matijević i Milovan Marinković koji neumorno zidaju uz pomoć svojih sumještana.
U razgovoru smo saznali da rade s velikim zadovoljstvom, a sve kako bi mještanima osigurali lijepo mjesto za okupljanje i druženje. Da svi sudionici akcije ne budu žedni i gladni, svakodnevno se pobrine baka Jovanka Jurlina koja priprema fritule, kolače i kuha kavu te na taj način daje svoj doprinos radovima.
Zadovoljstvo nije krila ni načelnica Sandra Vukić koja je istaknula kako Općina uvijek podržava mještane koji svojim radom žele mjesto učiniti još naprednijim i uređenijim.
– Uvijek me veseli kada mještani pokrenu inicijativu za uređenje ulica, putova kao i pojedinih dijelova mjesta, a posebno kada krenu u realizaciju projekata koji su od interesa za cjelokupno stanovništvo. Drago mi je što su Poljičani zajedničkim snagama odlučili izgraditi prostorije kojima će se koristiti ne samo članovi BK Poljica, već i svi ostali mještani koji se rekreacijski bave boćanjem. I ubuduće ćemo pomagati u svim daljnjim radovima tamo gdje to bude potrebno, što znači da će mještani Vrsi i Poljica uvijek naići na podršku Općine u okviru naših mogućnosti, rekla je načelnica Vukić.
Sudeći po intenzivnim radovima članovi BK Poljica uskoro će dobiti kvalitetno uređene prostorije koje će im koristiti za daljnja natjecanja u boćarskoj ligi, a i mještani Poljica rado će slobodno vrijeme provoditi na boćalištu.