Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nastava u novoj školi početkom svibnja

Autor: Ivana Burica

16.03.2009. 23:00
Nastava u novoj školi početkom svibnja


– Škola završno izvješće potom predaje ispostavi Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje u Biogradu, koja će, kako mi je obećano, uvjerenje o uporabi izdati u roku jednog dana, kazao je ravnatelj OŠ Pakoštane Vinko Rinčić
Ravnatelj OŠ Pakoštane Vinko Rinčić, direktor “Centrogradnje” Zvonko Pilipović sa suradnicima te predstavnici nadzorne tvrtke Gin Company u petak su izvršili tzv. interni tehnički pregled nove zgrade Područne škole Vrgada.
Ogradni zid
– Utvrđeno je nekoliko manjih nedostataka koji mogu biti uklonjeni u roku od desetak dana. Potrebno je napraviti nove ateste za vodu, jer je u međuvremenu padala kiša, te protupožarne ateste. Najviše će vremena iziskivati gradnja ogradnog zida. Sa zidom se čekalo dosad jer je dio puta koji ide prema crkvi i kojim su išle procesije pripao parceli na kojoj je izgrađena škola pa je odlučeno da će put za crkvu ići oko škole. No, ispalo je da bi put u toj varijanti bio preuzak, što je, naravno, izazvalo reakcije mještana. Dogovoreno je tako da se odredi granica do koje može ići ogradni zid, kako bi navedeni put bio dovoljno širok, informirao nas je ravnatelj OŠ Pakoštane Vinko Rinčić, koji napominje da je dogovoreno da će i ogradni zid biti dovršen u roku od najviše mjesec dana.
Nadzor bi Osnovnoj školi Pakoštane završno izvješće trebao predati do sredine travnja.
– Škola završno izvješće potom predaje ispostavi Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje u Biogradu na Moru. Inače, jutros sam bio u tom uredu te mi je obećano da će uvjerenje o uporabi biti izdano dan nakon što predamo izvješće. Očekujem da će svečano otvorenje nove školske zgrade biti do početka svibnja, a nema nikakvih razloga da odmah po otvorenju nastava ne počne u novom objektu, procjena je ravnatelja Rinčića.
Nova škola za suvremenu nastavu
Kako smo već izvještavali, radovi na novoj školi u Vrgadi s početnih osam mjeseci produžili su se na više od dvije godine.
No, ravnatelj pakoške osnovne škole napominje da je unatoč tome izgradnja nove školske zgrade na Vrgadi velika stvar. Posebno kad se u obzir uzme kakva je situacija u nekim drugim sredinama te broj učenika, kojih je od 1. do 8. razreda osnovne škole na Vrgadi 12.
– Ovime se rješava školstvo na tom otoku za idućih najmanje 50 godina. Nova zgrada bit će opremljena u skladu sa svim zahtjevima suvremene nastave. Meni osobno, a vjerujem i žiteljima Vrgade, veliko je zadovoljstvo što je došlo do realizacije projekta koji smo pripremali nekoliko godina prije nego što su radovi uopće započeli. Roditelji su često gubili nadu da će se nova škola ikada izgraditi, ali ona je, eto, tu. Istina je da se sve malo odužilo, ali ne mogu ni na koga konkretno uperiti prstom i reći da je kriv. Poklopilo se više faktora – preoptimistična procjena rokova, možda ni organizacija uvijek nije bila najbolja, a treba imati na umu da je riječ o otoku koji s kopnom nema trajektnu vezu pa se svaka stvar do gradilišta morala tri puta nositi, zaključuje ravnatelj Vinko Rinčić.