Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ove godine kužina bez politike

Autor: Petra Mičić

16.03.2009. 23:00
Ove godine kužina bez politike

Foto: Vedran SITNICA



Na ovogodišnjim Danima gastronomije u Zadru koji će se održati u Arsenalu kuhat će poznati Zadrani, ali među njima neće biti političara,  objavljeno je na konferenciji za novinare u Arsenalu.
– Kako se bliže izbori, ove godine smo odlučili doslovno slijediti moto “Nećemo politiku u našu kužinu” – izjavila je suradnica za odnose s javnošću Silvija Surać.
“Dani gastronomije u Zadru” održavaju se u organizaciji Udruge kuhara i Udruženja obrtnika Zadarske županije od 18. do 20. ožujka u Arsenalu.
– Ove godine tri dana manifestacije će biti tematski podijeljena, tako će u srijedu biti prezentiran bob i jela od boba, četvrtak će biti dan srdele, a u petak će se održati nezaobilazni program “Poznati kuhaju” – rekao je predsjednik Udruge kuhara Zadarske županije Renato Kraljev.
U srijedu u 10 sati zakazano je svečano otvaranje Dana gastronomije, a nakon otvaranja slijedi radionica i stručno predavanje agronoma Marijana Tomca o vrijednosti boba u prehrani te degustacija i promocija vina Metro.
U četvrtak će se održati radionica na temu srdele koju će voditi prof. kuharstva Petar Pera uz asistenciju učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole. Uz degustaciju maslinova ulja za kućanstvo “Olea Zadar”, prof. Petar Pedišić će održati predavanje o srdeli.
Za posljednji dan manifestacije zakazano je natjecanje u kuhanju, a u kulinarskom umijeću okušat će se osobe iz javnog života. U žiriju će biti isključivo žene. Najavljena je i prezentacija asortimana Pršutane Posedarje i vina iz ponude Arsenala.
Renato Kraljev je posebno zahvalio svim pokroviteljima te naglasio da je cilj ovogodišnjih Dana gastronomije prezentirati hrvatske proizvode, jela i prehrane kao što su srdele i bob.
Udruga kuhara Zadarske županije i Udruženje obrtnika Zadarske županije uz suorganizaciju grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije,  HGK Zadar, Obrtničke komore i Ugostiteljske škole Zadar, na raspolaganju su imali 30.000 kuna za organizaciju ove manifestacije.