Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Porin u Biogradu

Autor: Jelica Farkaš

16.03.2009. 23:00
Porin u Biogradu


Dakako da nam je drago što možemo pružiti gostoprimstvo domaćim glazbenicima, a posebno onim najboljim u protekloj godini. Bit će to bez sumnje i dodatni ugled gradu Biogradu, njegovoj turističkoj orijentaciji, zaključio je Knez


Biograd će biti domaćin velikog glazbenog događanja, točnije ovogodišnje dodjele diskografske nagrade Porin. Za održavanje ove priredbe Biograd se izborio u konkurenciji između 15-ak gradova iz Dalmacije, Istre i Slavonije, a povjerenstvo koje je obišlo gradove odlučilo se za Biograd. Što je presudilo da baš naš grad bude izabran za domaćina ove manifestacije gdje će se dodjela održati te koliko će to koštati, pitali smo gradonačelnika Ivana Kneza.
– Grad Biograd zadnjih je godina zbog svog turističkog iskoraka bio dosta medijski eksponiran. Uz ostalo i sudjelovanje na međunarodnoj nagradnoj manifestaciji “Zlatni cvijet Europe”, u kojoj je Biograd osvojio “Srebrni cvijet”, dovoljno je važno priznanje koje jamči jednu višu razinu svekolikog uređenja i uopće grada kao primamljive turističke destinacije. Tu je, dakako, i niz drugih faktora koji su presudili u našu korist kao i samo lobiranje u koje smo uložili dosta truda. Sam grad ova manifestacije neće stajati više od 100.000 kuna jer će preostali dio podnijeti sponzori koji će u tom događanju imati svoj interes. Održavanje ove priredbe predviđeno je za svibanj, točnije od 3. do 9. svibnja, a održat će se u sportskoj dvorani biogradske osnovne škole, dok će sudionici biti smješteni u hotelima Ilirije. Predviđa se da će u vrijeme održavanja ove manifestacije u gradu boraviti preko 1.200 gostiju. Dakako da nam je drago što možemo pružiti gostoprimstvo domaćim glazbenicima, a posebno onim najboljim u protekloj godini. Bit će to, bez sumnje, i dodatni ugled gradu Biogradu, njegovoj turističkoj orijentaciji, zaključio je Knez.