Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri knjige tri generacije obitelji Tudor

Autor: Katarina Belić

16.03.2009. 23:00
Tri knjige tri generacije obitelji Tudor

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u organizaciji Zadarske županije i nakladnika MEP d.o.o. iz Zagreba, u ponedjeljak je održano predstavljanje knjige “Uspon i muke čovjeka”, autora Dinka Tudora.
Iste večeri svoje knjige javnosti su predstavili i Dinkova unuka Milna koja je napisala knjigu “Zdravi život u poslovnom svijetu” i sin Goran koji se predstavio knjigom “Menadžerska učinkovitost 360°”.
Tudor je bio istaknuti privrednik, a danas je, kao 96-ogodišnjak, najstariji autor u Hrvatskoj. Više puta je bio uspješan voditelj velikih proizvodnih organizacija i javni djelatnik, te je na taj način stekao izuzetno iskustvo i širinu pogleda. Sve to mu je pomoglo da uđe u vrlo složena civilizacijska i razvojna pitanja i na njih u ovoj knjizi pokaže odgovore. Naime, knjiga govori o prapočecima civilizacije, njezinom razvoju kroz srednji vijek do današnjih dana, bavi se ogromnim problemima današnjice i pokušava naći odgovore za budućnost.
Dinko Tudor rođen je na Hvaru, a poslom je prvi put u Zadru 1945., u PD Vrana. Osnivač je i prvi direktor PK Agrozadar, u razdoblju od 1956. do 1960., direktor je Poljoprivredne stanice Zadar od 1956. do 1978., te je upravo od 1978. u mirovini. No, kako se moglo čuti na predstavljanju, nakon 20-ak godina počinje njegova druga karijera. Naime, ovo je njegova druga knjiga pisana u zadnjih osam godina, a bio je organizatorom i velike konferencije s tematikom o poljoprivredi.