Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zekić odustao od kandidature

Autor: Velimir Brkić

16.03.2009. 23:00
Zekić odustao od kandidature

Foto: Adam VIDAS



Posedarski HDZ još uvijek nije donio konačnu odluku o načelničkom kandidatu za predstojeće lokalne izbore. Iako se prije samo nekoliko dana moglo gotovo sa sigurnošću tvrditi kako će dugogodišnji predsjednik općinskog HDZ-a Posedarje i član Županijskog vijeća Niko Zekić iz Slivnice, predsjednik KUD-a Sv. Kuzman i Damjan i Pivačke skupine Sokolovi biti kandidat posedarskog HDZ-a i na načelničkoj dužnosti mogućom voljom birača, zamijeniti dugogodišnjeg načelnika Ivicu Juričevića, to se ipak neće dogoditi.
– Na održanoj sjednici Općinskog odbora HDZ-a izvijestio sam svoje stranačke kolege kako zahtjevnu načelniku funkciju ne mogu obavljati profesionalno, jer sam djelatnik Županijske uprave za ceste, već samo volonterski. Štoviše, funkcija načelnika općine je prezahtjevna da bi se obavljala volonterski, tvrdi Zekić koji je već prije dobio potporu Županijskog odbora HDZ-a za načelničku kandidaturu koju su tek dizanjem ruke trebali potvrditi članovi posedarskog OO HDZ-a.
– Juričević je navedenoj sjednici dobio jedinstvenu podršku članova Općinskog odbora HDZ-a koju tek formalno treba potvrditi na sljedećoj sjednici koja će se održati ovih dana, gotovo s olakšanjem najavio je Zekić.
Kako će na ovu odluku posedarskih hadezeovaca reagirati Predsjedništvo i Županijski odbor HDZ-a na čelu s ministrom Božidarom Kalmetom tek će se vidjeti.
– Nakon žalbenog roka u nadležnom ministarstvu potvrđen je izvođač radova za nastavak vodovodizacije na području Općine. Tvrtka Vodotehnika Rijeka danas i službeno započinje s izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda naselja Podgradina i vinjeračkih zaseoka Žunići, Švrakići, Magaši, Srzentići i Ćoze, najavio je Juričević dodavši kako će bez pogovora prihvatiti svaku odluku Općinskog i Županijskog odbora koja se, u ovom slučaju, tiče kandidature za posedarskog načelnika.
– Odluka o načelničkom kandidatu HDZ-a donijet će se na prvoj slijedećoj sjednici Općinskog odbora HDZ-a, ponovio je Juričević ne želeći pritom podrobnije komentirati novonastalu situaciju za koju kaže da je to tek unutarstranačka stvar posedarskog HDZ-a koja će se riješiti na dobrobit svih članova HDZ-a i općinskih žitelja.
– Nigdje nam se ne žuri. Štoviše, bez obzira na ime kandidata, posedarski HDZ s pravom očekuje pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora za načelnika i apsolutnu većinu vijećnika u novom sazivu Općinskog vijeća, uvjeren je Juričević.