Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Duško Polovina “ispao” zbog neplaćene članarine

Autor: Nives Rogoznica

16.03.2010. 23:00
Duško Polovina “ispao” zbog neplaćene članarine

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Izborna komisija ŽO SDP-a na čelu s Šimom Vuleljom nije, kako je izvijestio aktualni predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić, prihvatila kandidaturu Duška Polovne na dužnost predsjednika ŽO SDP-a budući da Polovina nije podmirio dugovanja po osnovi članarine, te su končani kandidati Renata Sabljar Dračevac, Renato Pilipović i Duško Vidov


Nakon isteka jednomjesečnog roka, tijekom kojeg su potencijalni kandidati za stranačke dužnosti i članstvo u tijelima zadarskog gradskog i županijskog SDP-a prikupljali potpise potpore svojih stranačkih kolega, poznato je čije su kandidature pravovaljane, to jest za koga će članovi ove stranke glasovati na unutarstranačkim izborima. 10. travnja će se održati izborne konvencije u svim općinskim i gradskim organizacijama u Zadarskoj županiji, uključujući i GO SDP-a Zadar. SDP-ovci će neposredno birati svoje općinske i gradske predsjednike, te općinska i gradska stranačka tijela, ali i županijskog predsjednika. Bude li potreban drugi krug izbora za predsjednika ŽO SDP-a, on će se održati 17. travnja, a konvencija Županijske organizacije planirana je za 24. travnja.
Aktualnoj predsjednici GO SDP-a Zadar Ingrid Antičević Marinović na izborima za čelno mjesto gradskog SDP-a konkuriraju vijećnik u Gradskom vijeću Željko Ivančević i nekadašnji vijećnik u Županijskoj skupštini Renato Pilipović. Pilipović se kandidirao i na mjesto potpredsjednika gradskog SDP-a, a konkurenti su mu vijećnici u Županijskoj skupštini Renata Sabljar Dračevac i Nikola Turčinov, te vijećnica u Gradskom vijeću Sabine Glasovac. Na potpredsjednička mjesto bit će izabrano dvoje kandidata.
U konačnici se na sedam mjesta u Predsjedništvu GO SDP-a natječe desetero kandidata; Darko Vrdoljak, Mirjana Dušević Gauta, Budimir Genda, Irena Dragić, Suzana Jakovac, Željko Mikin, Renato Pilipović, Ante Sikirić, Omerka Šarić Frantin i Šime Vulelija. Sandra Žagnec odustala je kandidature za članicu, kako Predsjedništva, tako i Gradskog odbora, te Županijskog odbora, zbog promjene mjesta boravka, a dovoljan broj potpisa podrške nisu predali Tihomir Franov i Anita Grubiša. Osim Žganec, još je šestoro SDP-ovaca ili propustilo prikupiti dovoljan broj potpisa, ili odustalo od kandidatutre za članstvo u Gradskom odboru, a riječ je o Marini Polovina, Željki Barčot, Luki Matuliću, Branku Švoriniću, Tihomiru Franovu i Mili Menciger, tako da se na 23 mjesta u Gradskom odboru natječe 30 kanidiata.
Izborna komisija ŽO SDP-a na čelu s Šimom Vuleljom nije, kako je izvijestio aktualni predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić, prihvatila kandidaturu Duška Polovne na dužnost predsjednika ŽO SDP-a budući da Polovina nije podmirio dugovanja po osnovi članarine, te su končani kandidati Renata Sabljar Dračevac, Renato Pilipović i Duško Vidov.
Kandidati za potpredsjednike županijskog SDP-a, među kojima će biti izabrano dvoje, su Željko Mikin, Sutjeska Mišak, Renato Pilipović, Damir Šangulin i Duško Vidov. Svih 13 kandidata za člana Predsjedništva ŽO SDP-a ispunilo je uvjete kandidature, te za sedam mjesta konkuriraju Mirjana Dušević Gauta, Budimir Genda, Ingrid Antičević Marinović, Marin Brajnović, Ivo Fabijanić, Sabina Glasovac, Suzana Jakovac Duka, Jadran Perinić, Nevena Petani, Renato Pilipović, Renata Sabljar Dračevac, Svetko Šarić i Josip Tičić.
Izborna komisija je utvrdila i kako 13 od 56 kandidata za mjesto u Županijskom odboru nije ispunilo uvjete potrebne za kandidaturu, te su se, u konačnici, na 35 mjesta u Županijskom odboru kandidirala 43 člana.