Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ima nade dok se igra u Mocirama

Autor: Andrija Prović

16.03.2010. 23:00
Ima nade dok se igra u Mocirama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Naša je šansa u domaćem terenu jer su Mocire do sada bile neosvojiva tvrđava, ali i u kolektivnoj igri kojom bi kompenzirali ozljede. Smatram da, bez obzira na probleme, možemo savladati Moslavinu – kazao je Marijan Bašić
Rukometaši Zadar Slada večeras (19.30) će u Mocirama odigrati dvoboj osmine finala Kupa. U goste im dolazi premijerligaš Moslavina, a ova je utakmica prilika Zadranima da poprave dojam nakon neuspjeha u Županji. Iako je Prva Dukat HRL natjecanje koje najviše zanima domaći sastav, Kup ogled bit će im dobra prilika za podizanje samopouzdanja uoči raspleta prvenstva. Bez obzira na probleme s ozljedama i posrtanje u 18. kolu, Palekin sastav u ovaj dvoboj ne ulazi bez šansi za prolaz dalje. Te šanse odnose se na činjenicu da Moslavina zauzima posljednje mjesto premijerligaške ljestvice sa samo osam bodova te da su rukometaši iz Mocira svoju najbolju ovosezonsku utakmicu odigrali upravo protiv kluba iz najvišeg ranga. Nažalost, ona je bila prijateljska i nije se bodovala, no ponude li “plavi” izdanje kao protiv EMC Splita, mogu se nadati pozitivnom ishodu. Također, veliku prevagu mogao bi odnijeti i domaći teren budući da su Zadrani ove godine dokazali da su u prvom redu jaka domaćinska momčad, a jesu li materijal za Premijer ligu, to ćemo još vidjeti. U svakom slučaju, bit će zanimljivo pogledati dvoboj kluba sa začelja elitnog razreda i drugoplasirane momčadi iz ranga ispod.
Uspiju li izbaciti Županju iz glava, drugi najveći problem domaćih bit će igra oko zone. Nije tajna da se Slad teže snalazi na postavljenu protivničku obranu, a trenutačno su lišeni usluga oba srednja vanjska. Najprije se ozlijedio Nino Jerak, dok je Marijan Bašić u Županji zaradio puknuće očnog kapka.
Iako će potonji ovu utakmicu odgledati s tribina, ponajbolji igrač Zadra osvrnuo se na večerašnji dvoboj.
– Naša je šansa u domaćem terenu jer su Mocire do sada bile neosvojiva tvrđava, ali i u kolektivnoj igri kojom bi kompenzirali ozljede. Smatram da, bez obzira na probleme, možemo savladati Moslavinu – mišljenja je Marijan Bašić.