Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nota dobrote za Udrugu Down sindrom

Autor: Anamarija Bilan

16.03.2010. 23:00
Nota dobrote za Udrugu Down sindrom

Foto: Adam VIDAS



Donacija od oko 15.000 kuna iskorištena je za postavljanje električnih instalacija, za nova protuprovalna vrata i klimu. Obojeni su zidovi i stavljene nove pločice na pod prostorije koja je prije bila u derutnom stanju


Udruzi za Down sindrom Zadarske županije danas je svečano uručena donacija koja je obuhvatila uređenje pretprostora udruge i izvođenje elektroinstalacijskih radova, a koja je realizirana u sklopu humanitarne akcije “Nota dobrote” koju su organizirale tvrtke Procter & Gamble i trgovački lanac Bakmaz.
Donacija od oko 15.000 kuna iskorišten je za uređenje električnih instalacija, postavljanje novih protuprovalnih vrata i klima uređaja, obojeni su zidovi i stavljene nove pločice na pod prostorije koja je prije bila u derutnom stanju.
 – Moram istaknuti da smo jako zahvalni za ovu akciju i donaciju jer nam mnogo znači. Ovom donacijom smo uredili pretprostor ovog malog i nama dragog prostora koji nam je dao Grad Zadar. Iako se može činiti da nije baš velik, nama ovaj prostor mnogo znači jer ga koristimo za edukaciju te za pomoć roditeljima i djeci, rekao je prilikom donacije Boris Maver, potpredsjednik Udruge za Down sindrom Zadarske županije i otac jedne djevojčice s Down sindromom. Udruga je osnovana prije dvije godine i broji 50-ak članova, od čega 30 roditelja i 20 djece. Maver je objasnio da Udruga svojim radom obuhvaća edukaciju roditelja i djece, jer je vrlo bitno što ranije započeti s edukacijom roditelja djece s Down sindromom kako bi im djeca što bolje mogla iskoristiti sve svoje mogućnosti.
 – Udruga prati sve što se u svijetu otkrije novoga u radu s djecom s Down sindromom i to nastojimo uvesti u naš sustav. U rad naše Udruge uključeni su psiholozi, logopedi i fizioterapeuti čime nastojimo što više i kvalitetnije pomoći našoj djeci, objasnio je Maver i još jednom zahvalio svima koji su pomogli u radu Udruge.
Ivana Adžaip, članica Udruge i majka djeteta s Down sindromom, rekla je da će ovaj prostor iskoristiti za rad s djecom jer su im uvijek trebale dvije prostorije. Dodala je da joj članstvo u Udruzi pomaže pri plaćanju potrebnih specijalista, odnosno terapija kod logopeda i psihologa, što sama ne bi mogla platiti.
Inače, humanitarna akcija “Nota dobrote” trajala je od 15. listopada do 31. prosinca prošle godine, a organizirana je drugu godinu zaredom. Tijekom akcije prikupljana su sredstva za preuređenje prostora za boravak i igru u domovima za napuštenu djecu, udrugama za djecu sa zdravstvenim poteškoćama te dječjim odjelima bolnica širom Hrvatske kako bi se oni prilagodili njihovoj dobi te se na taj način poboljšali životni uvjeti djece.