Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ples osvaja dječja srca

Autor: Jelica Farkaš

16.03.2010. 23:00
Ples osvaja dječja srca


Zanimanje za ples raste, on je sve popularniji u zadnje vrijeme, no, nažalost, uglavnom kod ženskog dijela populacije. Tako su među okupljenima uglavnom djevojčice, dok se dječaci manje zanimaju ili jednostavno srame plesati u javnosti, kazale su mlade voditeljice
Nije ništa neobično da u poznatom biogradskom objektu Dalamtinien pab – Carpy more – nastupaju najpoznatiji estradni umjetnici. Tako su i tijekom ove zime česti gosti bili mnogi poznati pjevači zabavne glazbe, ali i klape.
No ovog vikenda u Carpiju se dogodio ples. I to ne bilo kakav, već ples mladih koji su ovu plesnu priredbu izveli za svoje roditelje i prijatelje.
Naime, sudionici ove plesne večeri su polaznici plesne škole koja već dvije godine djeluje u Svetom Filipu i Jakovu. Točnije, riječ je o plesnoj skupini koju vode dvije mlade djevojke Ivana i Nikolina, a tijekom svog dvogodišnjeg rada u njoj se okupilo oko 40 polaznika svih uzrasta. Uz mlade plesače iz Svetog Filipa i Jakova oko 15-ak mladih je iz Biograda te drugih susjednih mjesta.
– Zanimanje za ples raste, on je sve popularniji u zadnje vrijeme, no, nažalost, uglavnom kod ženskog djela populacije. Tako su među okupljenima uglavnom djevojčice, dok se dječaci manje zanimaju ili jednostavno srame plesati u javnosti, kazale su mlade voditeljice.
Predstavile su se tri plesne skupine. Najmlađa koja obuhvaća one od šest godina, srednja koja obuhvaća uzrast od osam do deset godina i starija od devet do dvanaest godina. Za svoje roditelje, poznanike i prijatelje otplesali su program, a da su plesne korake dobro savladali mogli su se uvjeriti svi nazočni. Tako je bilo pravo zadovoljstvo gledati njihov nastup, a od plesova pokazali su engleski valcer, disco-fox, poznatu salsu… Ova mlada plesna skupina već je imala nekoliko nastupa i to u suradnji s biogradskim društvom Naša djeca, gdje su nastupili u prigodnom božićnom programu, zatim u sklopu programa Filipjansko ljeto, a to su ujedno i želje za daljnje nastupe, sudjelovanje u brojnim događanjima mjesta i regije, a s ciljem da se rezultati truda i rada pokažu.