Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Poklopila ga vrata od pola tone

Autor: Boris Kupčak

16.03.2010. 23:00
Poklopila ga vrata od pola tone


Nesretni je čovjek završio na traumatologiji zadarske Opće bolnice gdje su liječnici utvrdili kako je riječ o teškim ozljedama – lomu ključne kosti, prijelomu dva rebra i frakturi lubanje


Filip Andrić, 70-godišnjak iz Gračaca, teško je ozlijeđen jučer prijepodne nakon što su na njega pala pola tone teška željezna vrata skladišta Unija papira u uvali Bregdetti.
Očevidom koji su obavili policajci i inspektor zaštite na radu zaključeno je kako su teška metalna vrata visoka četiri, a duga tri metra pala jer su bila neispravna. Kako nam je rekao njegov sin Zvonimir Andrić, nesretni je čovjek na zadarskoj traumatologiji gdje mu je ustanovljen lom ključne kosti, dva rebra i fraktura lubanje. 
– Oko 6 ujutro krenuo sam po robu za trgovinu s ocem i išli smo ostaviti papir. Ja sam parkirao vozilo, a kako su vrata još bila zatvorena, pričekali smo radnike koji su došli uskoro i otac im je krenuo pomoći. Za vrijeme otvaranja teška željezna vrata su pala i poklopila ga, čuo sam udarac kada su padala vrata i vidio da nema oca. Brzo smo ih podignuli, a otac je bio onesvješten ispod njih s ranom na glavi. Kada je došao k sebi pitao me je kako je pao, kaže Andrić dodajući kako je hitna pomoć došla brzo, u roku od desetak minuta te je njegov otac prevezen na kirurgiju gdje je ustanovljeno kako mu je slomljena ključna kost i dva rebra te je zadržan na promatranju u traumatologiji.
Kako smo saznali, ta su vrata do sada padala više puta i zapravo samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen, a navodno su ih radnici znali podizati s viličarom.
No, iz Unija papira to su priču opovrgnuli rekavši kako ta vrata nikad prije nisu pala.
Radnici koje smo zatekli kod skladišta Unija papira bili su još u šoku zbog događaja.
– Što da vam kažem, jutros su pala vrata i ozljedila čovjeka. Nadamo se da će biti dobro, kazao nam je jedan od radnika.