Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Svečana sjednica Studentskog zbora

Autor: Z L

16.03.2010. 23:00
Svečana sjednica Studentskog zbora


U petak, 19. ožujka u 18h u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se Svečana sjednica Studentskog zbora. Sjednica je otvorena za javnost, a organizirana je zbog prestanka mandata aktualnih studentskih predstavnika koji su se borili za studentska prava i poboljšanje studentskog života u raznim sferama, aspektima i domenama akademskog života u posljednje dvije godine.  
U svrhu što boljeg i pozitivnijeg oproštaja ovog Studentskog zbora, te ususret novim izborima za Studentski zbor, organiziran je prigodan program. Unutar 60-minutnog programa Studentski zbor će predstaviti svoje  najveće uspjehe u zadnje dvije godine, osvrnuti se na zadnje izbore za Studentski zbor, predstaviti strategiju za motiviranje studentske populacije Sveučilišta u Zadru da sudjeluju u predstojećim izborima te podijeliti priznanja najboljim studentskim projektima za 2009.godinu.
Ova sjednica može poslužiti kao odličan poligon za postavljanje dodatnih pitanja i za informiranje o studentskim izborima, samoj proceduri prijave i važnosti glasanja i kandidiranja. Sjednici će prisustvovati rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić te prorektorica za studije i studentska pitanja Ana Proroković kao i predstavnici raznih studentskih udruga i bivši članovi/ice Studentskog zbora.


Program svečane sjednice Studentskog zbora:
Svečanu sjednicu vodi: Petra Kupsjak
Uvodna riječ predsjednika i potpredsjednice Studentskog zbora Stipana Dilbera i Jelene Kupsjak
Prezentacija o dosadašnjem radu Studentskog zbora
Izlagači: Dragan Šijan (predstavnik Odjela za zdravstvene studije) i Franciska Jurišić (predstavnica Odjela za knjižničarstvo)
Riječ Uprave – govor rektora Sveučilišta u Zadru Ante Uglešića i prorektorice za studije i studentska pitanja Ane Proroković
Prezentacija o studentskim izborima 2008.godine
Izlagači: Anita Džepina (predstavnica sa Sveučilišne liste, Odjel za ekonomiju) i Vedran Lešić (predstavnik sa Sveučilišne liste, Odjel za psihologiju)
Prezentacija strategije za nove studentske izbore
Izlagači: Ivan Gambiroža (predstavnik Odjela za geografiju) i Stjepan Bačić (predstavnik Odjela za povijest)
Priznanja Studentskog zbora najboljim studentskim projektima
Priznanja dijele: Petra Šopić (predstavnica sa Sveučilišne liste, Odjel za ekonomiju) i Nino Stanojević (predstavnik Odjela za filozofiju)
Završna riječ predsjednika i potpredsjednice Studentskog zbora Stipana Dilbera i Jelene Kupsjak