Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadranka (49) vozila sa 2, 54 promila

Autor: Minja Gugić

16.03.2010. 23:00
Zadranka (49) vozila sa 2, 54 promila

Foto: Filip BRALA



Opet po tko zna koji put, naoružani je razbojnik uz prijetnju pištoljem opljačkao malu trgovinu mješovitom robom Bakmaz u ulici Mate Ujevića u Zadru. Razbojstvo se dogodilo u ponedjeljak oko 20 sati, a lopov je odnio novac i cigarete. U tijeku je traganje za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg su zadarski policajci već napisali kaznenu prijavu zbog razbojstva, za sada naslovljenu na nepoznatog počinitelja.
Po već poznatom scenariju, u ponedjeljak se dogodila još jedna prijevara čija je žrtva 75-godišnji umirovljenik.
On je naime, jučer nazvao policajce i prijavio kako su ga dana 5. ovog mjeseca oko 10.30 sati, u njegovoj obiteljskoj kući u mjestu Pridraga nedaleko od Zadra, posjetile dvije žene i prevarile ga za oko četiri tiusće kuna, prodavši mu dvije deke čija je vrijednost znatno manja.
Policijaci sada pokušavaju sve kako bi utvrdili identitet tih osoba, protiv kojih će biti podnesena kaznena prijava zbog prijevare.
U vremenskom razdoblju od 12. do 15. ovog mjeseca u ulici Slavka Batušića u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u skladište tvrtke Madex te je odnio više pakiranja brodske boje.
Šteta iznosi tri tisuće kuna.
Policajci su dovršili i kriminalističko istraživanje nad 19- godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 13. do 15. ovog mjeseca u Svetom Filipu i Jakovu, na prostoru Turističkog naselja Croatia odnio oko 15 m bakernih oluka. Oluke je prodao drugoj osobi, kod kojeg su i pronađeni i oduzeti.
Protiv 19- godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog teške krađe provaljivanjem.
Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak u Preku na otoku Ugljanu, nepoznati je muškarac iz dvorišta obiteljske kuće odnio moped marke tomos, zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 68- godišnjaka i moped iste marke, bez registarskih oznaka u vlasništvu drugog mještanina u dobi od 70 godina.
Ukupna materijalna šteta je oko šest tisuća kuna.
U razdoblju od 1. do 15. ovog mjeseca na predjelu Vrulje u mjestu Pridraga, s broda u vlasništvu 42- godišnjaka ukraden je izvanbrodski motor.
Materijalna šteta je pet tisuća kuna.
Tijekom provođenja redovite akcije Vikend u dane proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 590 vozača, a poduzeli su 135 tzv. represivnih mjera.
Alkotestirano je 188 vozača, a njih 28 bilo pod utjecajem alkohola.
U ponedeljak pet minuta iza ponoći u ulici Petra Svačića u Biogradu, zaustavljena je 49- godišnjakinja Zadranka koja je vozila sa 2,54 promila, što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom provođenja ove akcije. U prebrzoj vožnji uhvaćeno je 49 vozača, a iz prometa je isključeno 28 vozača i 11 automobila.
 U tom se vremenu dogodilo devet prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.