Zaštita Premude od požara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
premuda2
Zvonko KUCELIN
Premuda

U tijeku ovoga mjeseca ili najkasnije u travnju i na otoku Premudi bit će osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo, doznajemo od Željka Šoše, zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

To bi bilo, kada se govori o zadarskim otocima, 14. DVD.

Osnivanjem DVD Premuda, zadarski bi otoci gotovo u potpunosti bili "pokriveni" DVD-ima. Preostaje još, naime, osnivanje DVD-a na otoku Olibu što govori da se o protupožarnoj zaštiti na otocima vodi računa.

Osnivanje DVD-a na zadarskim otocima, posebno onim udaljenim od Zadra i po nekoliko sati vožnje brodom, ponajprije je u interesu samih mještana.

Otoci, posebno oni udaljeniji, u slučaju požara, bili su upućeni jedino na kanadere.

Problem je ponajprije u slabo naseljenim otocima i starosnoj dobi stanovništva. Ipak, požari su najučestaliji u ljetnim mjesecima kad na otocima ima veći broj ljudi koji mogu prvi intervenirati u slučaju izbijanja požara. Kako je od posebno velike važnosti što hitrije djelovanje u samom početku izbijanja požara, takvu bi ulogu uspješno mogli odigrati upravo vatrogasci okupljeni u DVD-u i drugi sumještani, koristeći odgovarajuću protupožarnu opremu.

Da Vatrogasna zajednica Zadarske županije, na čijem se čelu nalazi vrlo agilno vodstvo predvođeno predsjednikom Kažom Kolanovićem, zapovjednikom Željkom Šošom i njegovim zamjenikom Borisom Jovićem vodi dobru protupožarnu politiku, nastojeći da budu najmodernije opremljeni i obučeni, dokazuje i vijest o skorom stavljanju u funkciju broda koji će služiti za prebacivanje vatrogasaca na otoke i za gašenje požara.

Ovaj će brod, spomenimo i to kao vrlo bitno, za otočane biti namijenjen i za hitan prijevoz bolesnika s otoka u Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno