Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Josip Bubičić ostaje predsjednik

16.03.2011. 23:00
Josip Bubičić ostaje predsjednik


Josip Bubičić ponovno je izabran za predsjednika na sinoć održanoj Skupštini Lige protiv raka Zadar. Prije nego je izabran, podnio je izvješće za posljednje četiri godine te je rekao kako Liga u Zadru postoji već 44 godine te da je njihov rad bio podložan oscilacijama, kao što je to slučaj kod svih udruga čiji se rad i djelovanje zasnivaju isključivo na angažmanu volontera.
– Uspjesi i neuspjesi, akcije koje su ostvarile manji ili veći uspjeh, su iza nas, ali slobodno mogu reći da su protekle četiri godine značile jedan novi polet i konsolidaciju u redovima Lige protiv raka Zadar. Uostalom, 2009. godine Liga protiv raka Hrvatska odala je priznanje Ligi protiv raka Zadar kao najuspješnijoj Ligi u Republici Hrvatskoj, kazao je Bubičić istaknuvši kako je to rezultat rada.
Izvijestio je okupljene i o brojnim akcijama u kojima je Liga sudjelovala i koje su organizirali – od emisija i tekstova u raznim medijima do raznih izložbi i akcija te predstava “Munhausen” Vilija Matule i “Za Europu Spremni” Arijane Čuline održanih u HNK.
– Intenzivno smo radili i na dobivanju prostora za rad Lige i u svom nastojanju ujedinili u tome Europa Donnu i Udrugu za hospicij i palijativnu skrb, a u prostor bi trebali uskoro useliti, kazao je Bubičić i dodao kako su pokrenuli inicijativu da se obilježi rad i djelovanje pokojnog akademika dr. Ive Padovana – osnivača Lige protiv raka u Hrvatskoj, nagradom s njegovim imenom i likom te da je inicijativa prihvaćena i da će biti na dnevnom redu Skupštine.
Na kraju je zahvalio na uspješnom i predanom radu svim članovima Predsjedništva te članovima Nadzornog odbora i Stegovne komisije.
Izvješće je predao i Vladimir Tomčuk, tajnik Lige protiv raka koji je uz financijsko izvješće kazao i kako danas broje 65 članova, koji su mnogo aktivniji nego ranijih godina, a stalno pristupaju i novi kojih bi bilo više da je prostor u funkciji.
– Liga je svojim akcijama u posljednje četiri godine pratila sve događaje i dala doprinos po kojem bi postala prepoznatljiva, ali će useljavanjem u dodijeljeni joj prostor neke akcije koje je najavljivala i oživotvoriti – besplatni telefon za psihološku pomoć i školu odvikavanja od pušenja, kazao je Tomčuk ističući kako će, kao i do sada, na dan narcisa pružati potporu udruzi Europa Donna te će raditi na tome da se u Zadarsku županiju dovede pokretni mamograf kako bi se pregled dojki omogućio što većem broju žena.
Istaknuto je i kako će informatizacija, kojoj će pristupiti useljenje u novi prostor, podići rad Lige na viši nivo te zasigurno učiniti mnogo više na educiranju stanovništva.