Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Otkazane brojne brodske linije

16.03.2011. 23:00
Otkazane brojne  brodske linije


Olujna južina  uzrokovala je jučer brojne  probleme u pomorskom  prometu jer je zbog jakih  udara vjetra otkazano nekoliko brzobrodskih, brodskih, ali i trajektnih linija.  Zbog ovoga su žitelji nekoliko otoka zadarskog arhipelaga ostali odsječeni od  kopna i morali su čekati da  se jak vjetar smiri i da se  opet otvore plovni putovi.
Iz Jadrolinije su nam potvrdili da su jučer otkazali  brodsku liniju iz Zadra za  Sali i Zaglav, a koja je trebala krenuti u 10 sati ujutro.  Poslije toga otkazana je i  trajektna linija iz Zadra za  Preko, a koja je trebala krenuti u 12.15 sati. Otkazan je  i podnevni trajekt iz Zadra  za Bršanj na otoku Ižu.
 – Brodska linija iz Zadra  za otok Iž i Ravu koja je  trebala krenuti u 14.30 sati  prolongirana je za 18.30 sati, ali i tada će brod krenuti  samo ako se uvjeti na moru  smire. Otkazan je i katamaran iz Zadra za Sali i  Zaglav, a koji je trebao krenuti u 15.30 sati, rekli su  dežurni operativci Jadrolinije.
Zbog mjestimičnih udara  juga od 50 do 70 kilometara  na sat katamarani su imali  velikih problema u vožnji,  pa je tako i katamaran Paula, tvrtke G&V line također  gotovo cijeli jučerašnji dan  proveo privezan u zadarskoj  luci.
 – Jutros je Paula u 10.30  sati krenula prema otocima  Ižu i Ravi, ali kada je došla  do Ždreškog mosta brod nije mogao “probiti” valove te  se okrenuo i vratio u Zadar.  U 14.15 sati je Paula trebala  krenuti prema Rivnju, Sestrunju, Božavi i Zverincu,  ali zbog lošeg vremena nije  otišla, rekli su nam jučer iz  G&V linea.
Iz meteorološke postaje  Zadar doznajemo da su  udari juga bili i do 70 kilometara na sat, dok je more  bilo valovito i jače valovito.  Iz Pomorskog meteorološkog centra Split upozorili  su na jake udare juga, posebno na otvorenom moru  te na mogućnost nevera.