Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Slavko Šare: Knjigovođe nisu dobro obavljali svoj posao

16.03.2011. 23:00
Slavko Šare:  Knjigovođe nisu  dobro obavljali  svoj posao


“Oboružan” cijelom gomilom papira Slavko  Šare (52), bivši načelnik  Općine Galovac, ušao je jučer u  sudnicu Županijskog suda u  pratnji nove braniteljice Ivanke  Bosotina, gdje je pred sutkinjom Enkom Moković nastavio  iznositi svoju obranu. Šare je  najprije pojasnio kako je prihvatio odvjetnicu po službenoj  dužnosti jer su mu se dosadašnji troškovi suđenja već popeli na 200 tisuća kuna, što on,  kako je istaknuo, ne može više  plaćati pa je dosadašnjim braniteljima Rei Atelj i Marku Marinoviću bio prisiljen otkazati  punomoć.
U nastavku iznošenja duge i  iscrpne obrane Šare je još jedanput napomenuo kako se optužnica protiv njega temelji na  poslovnim knjigama Općine u  koje su umetnuti krivotvoreni  dokumenti nakon što je on  prošle godine temeljem Uskočke optužnice bio pritvoren.
– Ja nisam bio dužan voditi  brigu o knjigama, a osim toga  za te usluge do polovine ljeta  2002. godine plaćali smo Nenada Bačića. Nakon njega polovinom ljeta općinske knjige  nastavila je voditi Udruga  računovođa Zadar i blagajnica  Olivera Plavšin – pojasnio je  Šare napominjući kako je očito  da oni nisu dobro obavljali svoj  posao. Čak je naveo i kako je  jedna zaposlenica Udruge sebi  isplatila iznos od dvije tisuće  kuna koje nije zaslužila. U nastavku obrane Šare je progovorio i o eventualnim neprijateljima koji su imali motiv da  mu podmeću imenovavši tako  Marinka Vujevića, kojeg je svojedobno na dojavu sumještana  prijavio policiji zbog uzurpacije  zemljišta u vlasništvu Hrvatskih  šuma zajedno s Nediljkom Vujevićem. Marinko Vujević je  imao i ambicije biti načelnik,  rekao je Šare, dodavši kako ga  je prije nekoliko godina čak  pokušao rušiti s načelničkog  mjesta preko četiri oporbena  vijećnika koji su bojkotirali sjednicu Općinskog vijeća tvrdivši  kako nisu dobili pozive. Ispričao je i kako je Vujević četiri  godine bespravno bio priključen na vodovod zbog čega  ga je prijavio policiji. Istaknuo  je kako je to bila njegova  dužnost, no da mu je to Vujević  zamjerio.
Šarina braniteljica spomenula je kako bi s obzirom na okolnosti trebalo angažirati financijsko-knjigovodstvenog vještaka o čemu će sutkinja Enka  Moković, koja predsjeda sudskim vijećem, odlučiti na sljedećoj raspravi zakazanoj za 22.  ožujka.
Optužnica Šaru tereti da je  kao načelnik Općine Galovac  tijekom 2002. godine, zajedno s  Marijanom Burčulom i Marinom Ćosom, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, sačinio veći broj neistinitih  putnih naloga na svoje ime i  imena ostalih okrivljenika  premda ta putovanja nisu bila u  službene svrhe, a isto tako tereti se i za zloporabu položaja i  ovlasti, povredu obveze  vođenja poslovnih i trgovačkih  knjiga te krivotvorenja službenih isprava.