Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bajlo: To je apsurd

16.03.2012. 23:00
Bajlo: To je apsurd


Bojim se da su ovim činom “počele igre bez granica”. Imamo rok od osam dana za žalbu. Žalit ćemo se drugostupanjskoj Komisiji i očekujemo rješenje u našu korist – kazao je Josip Bajlo, predsjednik Zadra


Žalba prvoligaša sa Stanova na utakmicu Zadar – Šibenik je odbijena čime su klubu sa Šubićevca potvrđena tri boda koja je ostvario pobjedom u Donatovom gradu. Povjerenik Prve HNL Josip Brezni tu “odbijenicu” obrazložio je na način da je rekao kako je s Vicom Kendešom uz supotpis oca Alberta potpisan stipendijski ugovor 1. ožujka, a navodno je sve to ovjereno u Županijskom nogometnom savezu. Tajnik ŽNS-a je taj ugovor 5. ožujka uputio Komisiji za ovjeru registracija, a objavljena je u Glasniku 7. ožujka. U daljnjem objašnjenju stoji da ugovor vrijedi od dana potpisivanja, a to je 1. ožujka. Da se radi o “stanovitoj kuhinji” vidljivo je od prvog trenutka jer su Šibenčni mogli mirne volje reći da je ugovor potpisan, primjerice, na dočeku Nove godine. Da pojasnimo, utakmica između Zadra i Šibenika igrana je 3. ožujka što govori dovoljno o tezi iz prethodne rečenice. U prvoligašu sa Stanova su nevjericom i velikom ljutnjom dočekali ovu odluku, a to nam je u kraćem telefonskom razgovoru potvrdio i Josip Bajlo, predsjednik NK Zadra.
– Jednom riječju radi se o apsurdu. Činjenica je da taj ugovor s Kendešom nije objavljen u u Glasniku što je jedina pravovaljana potvrda da on postoji. On jednostavno nije imao pravo nastupa protiv nas i utakmica je morala biti biti registrirana rezultatom 3:0 za Zadar, kako je uostalom Brezni i najavio u medijima prije nekoliko dana. Bojim se da su ovim činom počele “igre bez granica”. Imamo rok od osam dana za žalbu. Žalit ćemo se drugostupanjskoj Komisiji i očekujemo rješenje u našu korist – kazao je ljutiti Bajlo.