Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Iva Čotrić domaćin kolegicama u Biogradu

16.03.2012. 23:00
Iva Čotrić domaćin kolegicama u Biogradu


Odbojkašice iz Roswella (SAD), koje su u posjetu Zadarskoj županiji, primio je i Marijan Stopfer, biogradski dogradonačelnik, sa suradnicima. Riječ je o ženskoj odbojkaškoj ekipi s američkog New Mexiko Military Instituta iz Roswella, na kojem studiraju i djevojke iz Zadarske županije. Naime, stipendiju za studij na ovom vrlo zahtjevnom vojnom institutu već su proteklih godina osvajale zadarske odbojkašice, članice drugoligaša Arbanasi, a u ovoj generaciji tamo studiraju Andrea Sorić iz Bibinja i Iva Čotrić iz Biograda na Moru. Stoga nije potrebno posebno napominjati zašto su Hrvatska i Zadarska županija prevagnule u odabiru ovog studijskog putovanja mladih Amerikanki. Uz igračice, od kojih je većina prvi put u Hrvatskoj, na primanju u Biogradu bili su i Shelby Forchtner, trenerica, Pam Grano, pomoćna trenerica te Reggie Franklin, sportski direktor.
– Jako sam željela otići na studij u Roswell i sretna sam što sam uspjela. To je zahtjevan studij na kojem treba uskladiti fakultetske i sportske obveze. A budući da je riječ o vojnom fakultetu jasno je da je puno treninga i to onih ozbiljnih jer fizička spremnost i pripremljenost mora biti u top formi. No, ništa nije teško jer ja sam to doista i željela. Budući da ću uskoro i diplomirati privlači me i daljnje usavršavanje na tom planu. Rado bih još igrala, a osim toga pružaju se različite mogućnosti koje želim iskoristiti – izjavila je Iva Čotrić te uime domaćina svojim kolegicama darovala monografiju Biograda. Zadovoljni Ivinim odabirom su i njeni roditelji, koji se ipak nadaju povratku kući svoje kćeri.


Hrvatska gošćama nepoznanica


– Kada smo dolazili nismo znali kamo idemo ni što možemo očekivati u Hrvatskoj. Stoga smo posebno iznenađeni i oduševljeni gostoljubivošću koju osjećamo na svakom koraku. S obzirom da smo smješteni u obiteljima u Biogradu, Bibinjama i Zadru mnogi od nas se prvi put susreću i s ovdašnjim načinom života koji se dosta razlikuje od onog američkog – izjavila je Shelby Forchtner, trenerica Roswella.