Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Loptica” proslavila deveti rođendan

16.03.2012. 23:00
“Loptica” proslavila deveti rođendan


Dječja sportska škola “Loptica” obilježila je jučer devetu godinu rada u Zadru. Kroz ovu školu, po svome programu rada jedinstvenu u Hrvatskoj, do sada je prošlo više od 2.000 malih Zadrana u dobi od 4 do 7 godina. Kada su supružnici Ana i Marinko Miočić otvorili “Lopticu”, imali su svega 30-ak članova i dva trenera, a danas programe škole polazi oko 200 mališana u nekoliko grupa.
– Zahvaljujući Gradu Zadru koji nam je ustupio ovaj prostor, uspjeli smo od naše male sportske škole napraviti odgojno-sportsku instituciju. Naša škola djeci nudi gotovo sve sportske programe – od atletike, gimnastike, sportova s loptom, skijanja i plivanja, ali to nisu klasični treninzi jer naši polaznici vježbaju na vrlo kreativan način. Treneri svaku vježbu osmisle kao interaktivnu priču što kod mališana dodatno potiče motivaciju. Ujedno, djeca imaju sve uvjete kao i u profesionalnim sportskim klubovima, jer imamo uređene dvorane, sanitarne čvorove prilagođene djeci te svlačionice, rekao nam je Marinko Miočić te dodao kako “Loptica” u svom programu sada ima i sportski vrtić.
Rođendanskoj proslavi nazočio je i zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović.
– Grad Zadar posebno je ponosan što je pomogao da se “Loptica” prije pet godina useli u ovaj prostor. Roditelji djece koja završe vrtić, pa sve do upisa u osnovnu školu, zapravo nemaju puno izbora. Upravo je “Loptica” idealan izbor jer se ovdje mališani na vrlo aktivan i edukacijski način bave sportom i razvijaju zdrave navike, rekao je Grgurović.