Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Rijeka mora pobjeđivati pred svojim navijačima

16.03.2012. 23:00
Rijeka mora pobjeđivati pred svojim navijačima


Vjerujem da možemo pobijediti Zadrane i da ta utakmica može predstavljati dobru uvertiru za Hajduk. Nadam se da ćemo iz ove tri utakmice izvući minimalno sedam bodova – kaže 22-godišnji branič Sušac


Protiv Lokomotive su prve službene minute u riječkom dresu upisali napadači Uroš Palibrk i Damir Čehič, u Šibeniku su debitirali veznjak Željko Tomić i oporavljeni napadač Ilija Sivonjić, a u nedjelju protiv Zadrana će niz debitanata u redovima “bijelih” nastaviti 22-godišnji stoper Adam Sušac. Nekadašnji standardni mladi reprezentativac dijete je Varteksa. Jedan je od brojnih varaždinskih igrača koji je bio prisiljen tražiti sreću negdje drugdje, daleko od matičnog kluba opterećnog silnim problemima. Na Kantridi se skrasio prošle zime, stigao kao treći stoper, zamjena za Niku Datkovića ili Igora Čaglja. Datković je pocrvenio u Šibeniku, a Sušac se nametnuo kao logična zamjena.
– Kod nas braniča je kao i kod vratara. Kad jednom smrkne, drugom svane… Šalim se, nas trojica smo na istoj poziciji, odlični smo prijatelji, a konkurencija je uvijek zdrava i dobra. A svako od nas će dati svoj maksimum kada dobije šansu. Uostalom, sva trojica imamo po tri žuta kartona, tako da će u idućim utakmicama sigurno biti još promjena. Što se mene tiče ja ću sigurno dati sve od sebe za uspjeh Rijeke – govori Sušac koji se naravno veseli prvoj utakmici pod stijenama.
– Normalno je da sam jedva čekao da dobijem šansu. Ambijent u Rijeci i sve zajedno u i oko kluba je predivno. Nestrpljiv sam i jedva čekam da debitiram za “Rijeku”, da se pokažem u pravom svjetlu – nastavio je Sušac, svjestan činjenice da dres “Rijeke” nosi sobom i neke otegotne okolnosti kao što je imperativ pobjede kada god se igra na Kantridi neovisno o suparniku.
Uvertira za Hajduk
– Normalno je da tako. Protiv koga god igra Rijeka pred svojim navijačima ide se na pobjedu. Vjerujem da možemo pobjediti Zadrane i da ta utakmica može predstavljati dobru uvertiru za Hajduk.
Ostali ste na neki način dužni navijačima nakon proljetne premijere bez golova s Lokomotivom?
– Jesmo, ali nama je to ipak bila prva utakmica u nastavku sezone, prva utakmica na Kantridi. Drugi su već odigrali jednu utakmicu. Lokomotiva je jako nezgodna momčad, tako da gledano iz tog kuta to nije bio preveliki kiks. Nadam se da ćemo u ove tri utakmice to nadoknaditi, da možemo izvući minimalno sedam bodova. Mi ćemo naravno ići na svih devet. Nastojat ćemo izvući najbolje iz te serije.
Zadrani su gost za poželjeti ako se uzmu u obzir njihovi proljetni rezultati?
– To može biti i gore po nas. Dobili su posljednje kolo preokretom u završnici utakmice što znači da će biti nešto manje pritiska na njih. Ali, ne treba se toliko opterećivati s time. Svaka utakmica je svoja priča.
Šibenska nesreća
Koliko se momčad uspjela dodatni uigrati s obzirom na to da su pripreme odrađene u netipičnim okolnostima, da je bilo dosta promjena u momčadi…?
– Mislim da smo se dosta dobro uigrali. Dosta smo čvrsti defanzivno, možda nam fali malo realizacije, ali i to će doći s vremenom i s treninzima. Na treninzima radimo dobro i puno. Vjerujem da ćemo taj rad naplatiti u idućim utakmicama.
Govorite u čvrstom defanzivnom bloku što nije pokazala posljednja utakmica u Šibeniku?
– Ta utakmica je dobar primjer – nesreće.
Pratite vjerojatno situaciju u vašem matičnom klubu Varaždinu protiv kojega ste upisali jedinu pobjedu ovoga proljeća?
– Meni je sve to ružno i tužno gledati, ipak sam proveo 15 godina u tom klubu. Vjerujem da će se izvući i da će vratiti na stare staze slave. Došao je novi predsjednik donio malo optimizma, još ako grad malo čvršće stane iza kluba…
Svojevremeno ste rekli da ste se “spasili” dolaskom na Kantridu iako tada situacija u Rijeci nije bila ni približno dobra kao sada?
– Kada sam dolazio nije bilo govora o gospodinu Volpiju. Poklopilo mi se. Hvala Bogu sve je OK, ali tako bi trebalo biti normalno stanje u svim klubovima – poručio je Sušac.


Čagalj još uvijek van stroja




Trener “bijelih” Ivo Ištuk na pretposljednjem treningu uoči utakmice sa Zadrom na raspolaganju je imao samo jednog raspoloživog stopera: Adama Sušca. Igor Čagalj još uvijek ne trenira zbog problema sa sinusima zbog čega su jučer poslijepodne u paru sa Sušcem igrali Alen Dedić, odnosno Damir Kreilach.