Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

S Vukovarom je sve počelo

16.03.2012. 23:00
S Vukovarom je sve počelo


Vukovar je bio prekretnica, koliko se sjećam tamo smo i spašavali meč loptu i na kraju pobijedili u petom setu, a bili smo blizu toga da se kući vratimo bez ijednog boda – kaže Marin Masnić


Tri su kola do završetka Prve A lige odbojkaša. Sljedeće tri utakmice klubovi će odigrati u tjedan dana. Tako će Zadar nakon subotnjeg domaćinstva Vukovaru u srijedu biti gost Karlovca, a već sljedeći vikend na Višnjik dolazi Zagreb u dvoboju 26. kola. Hoće li sezona za “plave” tada i službeno završiti ovisit će o poziciji koju će Zadar imati na ljestvici. U doigravanje za prvaka s Mladosti iz Zagreba i Kaštela idu prvih šest momčadi. Zadar je trenutačno osim sa četiri boda manje od šestog Vukovara i tri boda manje od sedme Opatije. S obzirom na formu Opatijaca Vukovar izgleda kao mnogo opasniji konkurent. Baš zato današnji (subota, 16 sati) dvoboj s Vukovarcima mogao bi odlučiti borbu za šestu poziciju. Šanse, iako minimalne, za doigravanje ima i Karlovac (dva boda manje od Zadra) koji kod kuće osim sa Zadrom treba odigrati i zaostalu utakmicu protiv Vukovara. U slučaju da danas ne osvoji sva tri boda Zadar teško može do šeste pozicije, a svaka pobjeda koja bi donijela tri boda značila bi da će nada živjeti i u preostala dva kola. 
– Otvorila nam se mogućnost plasmana kojem se ni u snu nismo mogli nadati pred početak sezone – kaže Marin Masnić, trener Zadra.
Nakon domaćih pobjeda protiv Murse i Rijeka čini se da za Zadar na Višnjiku nema nepobjedivog protivnika.
– Svaka je utakmica nova priča. Tako će biti i s Vukovarom, koji je dobro pokriven na svim pozicijama. Mi smo pokazali da možemo biti ravnopravni sa svakim u ovoj ligi i protiv Vukovara dat ćemo sve da ostanemo u borbi za šesto mjesto. Borbenost koju pokazujemo u drugom dijelu sezone, u kojem za nas nema izgubljene lopte, daje nam za pravo nadati se još jednoj pobjedi.
Šesto mjesto u doigravanju donosi dvije utakmice protiv Mladosti iz Kaštela, aktualnog hrvatskog doprvaka.
– To nam je veliki motiv jer utakmice s tako kvalitetnim protivnikom bile bi nam nagrade na kraju odlične sezone.
Zadarska odbojkaška renesansa počela je upravo u Vukovaru. Tamo je momčad s Višnjika u 11. kolu iznenađujuće slavila (3:2) nakon što je u prvih deset kola samo jednom pobijedila.
– U Vukovaru nam se vratilo sve ono dobro što smo odigrali do tada, a što nismo uspjeli naplatiti bodovima. Nismo tamo igrali ništa posebno drugačije jer smo i prije toga u svakoj utakmici išli na sve ili ništa. Vukovar je bio prekretnica, koliko se sjećam spašavali smo u toj utakmici i meč loptu te na kraju pobijedili u petom setu, a bili smo blizu toga da se kući vratimo bez ijednog boda – zaključuje Masnić.
Zadar bi protiv Vukovaraca trebao nastupiti u najjačem sastavu. Posljednja dva dana zbog viroze nije trenirao Filip Šestan, no važnost utakmice i njega će sigurno dodatno motivirati za nastup.


Zadar od Vukovara do Vukovara




11. kolo:  Vukovar – Zadar 2:3
12. kolo: Zadar – Karlovac 3:0
13. kolo: Zagreb – Zadar 2:3
14. kolo: Zadar – Split 3:0
15. kolo: Šibenik – Zadar 1:3
16. kolo: Zadar – Opatija 3:0
17. kolo: Sisak – Zadar 3:0
18. kolo: Zadar – Rijeka 3:2
19. kolo: Centrometal – Zadar 3:0
20. kolo: Zadar – Varaždin 2:3
21. kolo: Daruvar – Zadar 1:3
22. kolo: Zadar – Mursa 3:2
23. kolo: Rovinj – Zadar 3:0